Nórsko zatvorilo 15 zastupiteľstiev na Blízkom východe a v Afrike

NETKY.SK • 6 August 2013, 11:06 • 2 min
Nórsko zatvorilo 15 zastupiteľstiev na Blízkom východe a v Afrike

OSLO - Nórsko zatvorilo 15 diplomatických zastupiteľstiev v krajinách Blízkeho východu a Afriky. Dôvodom je hrozba terorizmu. Opatrenia potrvajú do konca tohto týždňa, informoval dnes nórsky rezort diplomacie.

slovakia

left justify in out

Nóri okrem iných zatvorili zastupiteľstvá v Alžírsku, Egypte, Keni, Maroku a Saudskej Arábii. Bezpečnostné opatrenia zvýšili na veľvyslanectve v saudskoarabskej metropole Rijád a v ďalších častiach regiónu. Stalo sa tak "po bezpečnostných varovaniach zo strany Spojených štátov", ako uviedol hovorca nórskeho ministerstva zahraničných vecí Frode Andersen. Dodal, že zastupiteľstvá nebudú prijímať ľudí, budú však odpovedať na emaily a telefonáty.

Podľa ruskej agentúry ITAR-TASS tajná služba škandinávskej krajiny zároveň varovala pred možnými teroristickými útokmi proti nórskym vládnym predstaviteľom.

Po americkom varovaní svoje zastupiteľstvá dočasne zatvorili aj Británia, Francúzsko, Kanada a Nemecko. Podľa agentúry Sinchua Američania zatvorili svoje zastupiteľstvá v krajinách Blízkeho východu, Ázie a Afriky po zachytení komunikácie lídra al-Káidy Ajmana Zawahrího s jeho zástupcom v Jemene. Údajne sa týkala jedného z najväčších sprisahaní proti záujmom USA a západných štátov od útokov z 11. septembra 2001.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies