Nomináciu na cenu Tony získali aj Bradley Cooper či Helen Mirren

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 17:23 • 2 min
Nomináciu na cenu Tony získali aj Bradley Cooper či Helen Mirren

USA - Americký herec Bradley Cooper a jeho anglická kolegyňa Helen Mirren získali nominácie v 69. ročníku divadelných cien Tony.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný Cooper môže triumfovať v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v divadelnej hre za úlohu v predstavení The Elephant Man, zatiaľ čo Mirren nominovali za výkon v hre The Audience. Okrem nich majú šancu na zisk prestížneho ocenenia napríklad aj Bill Nighy, Carey Mulligan, Ruth Wilson, Ken Watanabe či Kristin Chenoweth. Nominácie v aktuálnom ročníku vyhlásili dnes Bruce Willis a Mary-Louise Parker. Ocenenia odovzdajú 7. júna v Radio City Music Hall v New Yorku. Ceremoniál bude moderovať Kristin Chenoweth spolu s Alanom Cummingom.

 

Cenu Tony pomenovali po americkej herečke Antoinette Perry, prezývanej Toni. Režisérka a spoluzakladateľka divadelného združenia American Theatre Wing zomrela v roku 1946. Rok po jej smrti založilo združenie cenu Tony, ktorou každoročne oceňujú najlepšie divadelné a muzikálové výkony uplynulého roka na scénach Broadwaya. O víťazoch rozhoduje približne 750 osobností divadelného priemyslu, medzi ktorými sú napríklad herci či režiséri. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies