Nočný život v Trnave má byť o hodinu dlhší

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 12:18 • 2 min
Nočný život v Trnave má byť o hodinu dlhší

TRNAVA – Trnava umožní pohostinským zariadeniam v centre mesta predĺžiť otváracie hodiny v letných mesiacoch až do 03:00. V prípade sezónnych exteriérových terás v centre až do 01:00.

slovakia

left justify in out

O hodinu dlhšie oproti bežným otváracím hodinám môžu mať v lete otvorené aj ostatné prevádzky mimo centra mesta. Vyplýva to z návrhu všeobecne záväzného nariadenia, ktoré určuje pravidlá času predaja v obchode a službách na území mesta. Nariadenie môže momentálne pripomienkovať verejnosť, schvaľovať ho budú poslanci mestského

 

Trnava chce novými pravidlami vyjsť v ústrety podnikateľom a prispieť k tomu, aby centrum mesta s príchodom večera ,,nevymieralo“. Dlhšie prevádzkové hodiny budú povolené v mesiacoch máj až september. V prípade sezónnych terás má platiť pravidlo, že počas týždňa budú po 23:00 a cez víkend po 24:00 bez hudobnej produkcie. Vedenie mesta podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča očakáva po rozšírení otváracích hodín ústretovosť od prevádzkovateľov kaviarní, barov či reštaurácií. ,,My dúfame, že aj prevádzkovatelia zohľadnia to, že pri niektorých sú obytné domy a podľa možnosti zabezpečia, aby v ich prevádzkach nebol zbytočný hluk, ktorý by dráždil obyvateľov centra mesta,“ skonštatoval Tomašovič.

 

Prevádzkovú dobu až do 02:00 majú aktuálne povolenú pohostinské podniky na Trojičnom námestí, Hlavnej, Štefánikovej, Radlinského a Hviezdoslavovej ulici, ako aj podniky, ktoré nesusedia s obytnými budovami. Po novom sa rozšírená prevádzková doba má vzťahovať na všetky pohostinské a hudobné prevádzky prakticky v celom centre. Ak by poslanci mestského zastupiteľstva na aprílovom rokovaní nové nariadenie schválili, účinnosť by nadobudlo už 1. mája.

 

Trnava experimentuje s otváracími hodinami už dlhšie. Kým jedna časť obyvateľov volá po možnosti posedieť si v lete v podnikoch alebo na terasách pred nimi či najdlhšie, ďalšia časť sa sťažuje na rušenie nočného pokoja.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies