Prezidentka sa na ZOH v Pekingu nezúčastní. S výzvou na diplomatický bojkot sa stotožňuje!

NETKY.SK • 9 December 2021, 15:14 • 2 min
Prezidentka sa na ZOH v Pekingu nezúčastní. S výzvou na diplomatický bojkot sa stotožňuje!

BRATISLAVA - Dôvodom diplomatického bojkotu sviatku športovcov v Pekingu je prenasledovanie a vyvražďovanie ujgurskej menšiny čínskym režimom.

slovakia

left justify in out

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa stotožňuje s výhradami, pre ktoré sa viacerí predstavitelia štátov rozhodli nezúčastniť sa na Zimných olympijských hrách (ZOH) v Číne. Uviedol to riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej v súvislosti s diplomatickým bojkotom olympiády, ktorý avizovalo viacero štátov.

 

"Prezidentka SR Zuzana Čaputová neuvažuje o účasti na Zimných olympijských hrách v Pekingu," uviedol Matej s tým, že hlava štátu účasť ani neplánovala. Dôvodom mala byť aj pandemická situácia.

 

img

 

Diplomatický bojkot ZOH v Pekingu tento týždeň oznámili Spojené štáty v súvislosti s"genocídou" Číny voči ujgurskej menšine v regióne Sin-ťiang i ďalším porušovaním ľudských práv. Pripojili sa k nim Kanada, Austrália a Veľká Británia.

 

Slovenská poslankyňa Európskeho parlamentu Miriam Lexmann (KDH) v stredu (8. decembra) oznámila, že spoluiniciovala výzvu predsedom inštitúcií Európskej únie a trom najvyšším slovenským ústavným činiteľom na diplomatický bojkot ZOH v Pekingu.

 

img

 

Svet si podľa nej nemôže dovoliť zatvárať oči pred bezprecedentným porušovaním ľudských práv náboženských a etnických menšín Čínskou komunistickou stranou.

 

Mohlo by vás zaujímať: Europoslankyňa vyzvala na diplomatický bojkot ZOH v Pekingu. Podobný krok ohlásili viaceré krajiny!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies