Nočné vlaky RegioJetu z Prahy do Košíc previezli 43-tisíc ľudí

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:25 • 2 min
Nočné vlaky RegioJetu z Prahy do Košíc previezli 43-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Nočné vlaky súkromného prepravcu RegioJet z Prahy do Košíc a späť za prvé tri mesiace prevádzky previezli takmer 43 tisíc cestujúcich. Ako spoločnosť v stredu informovala, predstavuje to približne päťsto ľudí na jeden vypravený spoj, pričom väčšina z nich cestuje na medzinárodných úsekoch medzi Českou republikou a Slovenskom. Kapacita týchto súprav je vyše šesťsto miest.

slovakia

left justify in out

"Záujem cestujúcich je omnoho vyšší, než sme pôvodne čakali," uviedol majiteľ RegioJetu Radim Jančura. Nočné spoje na uvedenej trase majú aktuálne desať vozňov, prepravca totiž pridal do súpravy jeden pôvodne rezervný vozeň.

 

Žlté nočné vlaky medzi Prahou a Košicami cez Ostravu a Žilinu jazdia od 14. júna zatiaľ trikrát týždenne vo štvrtok, v piatok a nedeľu. Plánovaný odchod z Prahy majú o 21:56 a príchod do Košíc o 7:00, z Košíc odchádzajú o 21:23 a do Prahy prichádzajú o 6:18. Po novom zastavujú aj v Spišskej Novej Vsi. Nočné spojenia sprevádza aj bezpečnostná služba. Od zmeny cestovného poriadku v decembri budú nočné vlaky RegioJetu premávať z Prahy do Košíc a späť každý deň. Spoločnosť tak na tejto trati bude prevádzkovať dva páry spojov denne - jeden cez deň a druhý v noci. Ich celková kapacita sa zo súčasných 1 700 - 1 800 miest zvýši na 2 400 miest.

 

Spoločnosť RegioJet, a. s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu vo verejnom záujme na trati Bratislava - Dunajská Streda v marci 2012 na objednávku štátu. Na vlastné náklady prevádzkuje diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice od polovice decembra 2014 a z Prahy cez Ostravu a Žilinu do Košíc od októbra 2014. Od februára tohto roku zabezpečuje aj diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica - Nitra - Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies