Skvelé správy z Abú Zabí! Slovensko získalo zlato v stolnom tenise

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 11:05 • 2 min
Skvelé správy z Abú Zabí! Slovensko získalo zlato v stolnom tenise

Abú Zabí – Slovenskí reprezentanti získali zlato v unifikovanom stolnom tenise na Svetových letných hrách Špeciálnych olympiád, vo volejbale pridali striebro.

slovakia

left justify in out

Unifikované športy, v ktorých spolu bojujú v tímoch športovci s aj bez mentálneho postihnutia, patria k najsledovanejším disciplínam na hrách Špeciálnych olympiád. O zlato pre Slovensko sa postarala dvojica stolných tenistov Matúš Mikle a Markus Tonkovič, vo finále zdolali Rusko 3:1 na sety.

 

"Bol to výborný zápas, snažili sme sa a urobili sme maximum preto, aby sme zvíťazili. Zlatá medaila je fantázia, o tom som sníval. Tieto hry sú pre mňa zážitkom, spoznal som nových ľudí, skvelé podujatie," povedal Mikle. Tandem s unifikovaným partnerom Tonkovičom tvorí už päť rokov. "S Matúšom si rozumieme, dosť veľa spolu trénujeme a mali sme možnosť sa na tieto hry dobre pripraviť. Chceli sme zabojovať a sme šťastní, že sa to podarilo a máme zlato," uviedol v tlačovej správe Tonkovič.

 

REPORTÁŽ: Svetové hry Špeciálnych olympiád organizujú prvýkrát v regióne Blízkeho východu, Slovensko bude reprezentovať 42 športovcov

 

Náročný turnaj majú za sebou strieborní volejbalisti. "Rusi sú v unifikovanom volejbale svetová špička, vo finále sme však boli rovnocenný súper. Chcem sa poďakovať celému tímu a chlapcom, unifikovaným partnerom, že dokázali spojiť sily a podporovali našich športovcov s mentálnym postihnutím. Výborne sa zohrali," zhodnotil vystúpenie tréner unifikovaného volejbalu Ján Senko. "Do stretnutia sme išli s tým, aby sme zahrali čo najlepší volejbal, pobaviť divákov a vedeli sme, že to bude s Ruskom náročné. Zo striebra sa však veľmi tešíme, sme šťastní a pozdravujeme na Slovensko," odkázal Peter Malachovský.

 

Dobrý výsledok dosiahli aj futbalisti, ktorí po dramatickom zápase s Čile obsadili konečné 4. miesto.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies