Putin pricestoval do Vladivostoku, summit s Kimom sa začal

NETKY.SK • 25 Apríl 2019, 06:20 • 2 min
Putin pricestoval do Vladivostoku, summit s Kimom sa začal

VLADIVOSTOK - Ruský Ďaleký východ sa dnes stane dejiskom historického summitu, v rámci ktorého sa vôbec prvýkrát stretne severokórejský vodca Kim Čong-un s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Summit sa koná na pôde Ďalekovýchodnej federálnej univerzity na Ruskom ostrove a práve tu si Kim s Putinom prvýkrát podali ruky.

 

 

Vladimir Putin na miesto konania summitu pricestoval až dnes, kde sa krátko popoludní miestneho času stretol za jedným stolom s Kim Čong-unom. Lídri sa budú zaoberať riešením jadrového problému a denuklearizáciou Kórejského polostrova, ale aj celkovou bezpečnosťou v rámci severovýchodnej Ázie.

 

img

 

Rokovať by mali aj medzi štyrmi očami potom by sa k nim mali pripojiť ostatné delegácie a poradcovia oboch krajín a v tejto rozšírenej zostave by mali diskusie pokračovať. Putin a Kim sa budú rozprávať za účasti tlmočníkov.

 

BBC summit hodnotí ako možnosť pre vodcu Kima dokázať, že jeho krajina nie je závislá iba od pomoci Spojených štátov. Moskva môže zasa ukázať, že je dôležitým hráčom pri riešení jadrovej situácie na Kórejskom polostrove.

 

Kim, ktorý do Vladivostoku pricestoval na svojom vlaku už včera vyjadril nádej na "úspešnú a užitočnú" návštevu. "Dúfam, že táto návšteva bude úspešná a užitočná. Taktiež dúfam, že budeme schopní viesť rokovania, ktoré prispejú k riešeniu situácie na Kórejskom polostrove, ako aj k rozvoju našich bilaterálnych vzťahov," vyhlásil Kim v Rusku.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies