Noc na maďarsko-rakúskych hraniciach bola pokojná

NETKY.SK • 6 September 2015, 09:41 • 2 min
Noc na maďarsko-rakúskych hraniciach bola pokojná

NICKELSDORF/VIEDEŇ/BUDAPEŠŤ - Prílev migrantov cez rakúsko-maďarský hraničný priechod Nickelsdorf-Hegyeshalom v noci nadnes ustal.

slovakia

left justify in out

S jeho obnovením sa počíta v priebehu dňa, uviedla agentúra APA s odvolaním sa na zástupcu náčelníka polície v spolkovej krajine Burgenland Christiana Stellu.

 

V sobotu večer dorazila do Nickelsdorfu posledná skupina asi 1500 migrantov, ktorých autobusmi rozviezli do Schwechatu, Horného Rakúska a Viedne. V dopoludňajších hodinách by mali pravidelné a mimoriadne vlaky dopraviť do Viedne ďalších migrantov. Prví však zrejme prídu už regionálnymi vlakmi.

 

Ďalší vlak s utečencami vypravili medzitým z viedenskej stanice Westbahnhof do Mníchova. Išlo o pravidelný spoj Railjet a na jeho palube bolo okolo 700 utečencov, povedal pre APA policajný hovorca Patrick Maierhofer.

 

Na stanici Westbahnhof strávilo noc 700-800 utečencov, no po odchode vlaku do Mníchova ich tam zostala len hŕstka. Ďalších 50-100 utečencov nocovalo na Hlavnej stanici vo Viedni.

 

Maďarská televízia oznámila, že k hranici s Rakúskom s cieľom dostať sa ďalej na západ smerujú ďalší utečenci. Niektorí nastúpili v Budapešti do vlakov smerujúcich do Hegyeshalomu. Na rakúskej strane hraničného prechodu Nickelsdorf-Hegyeshalom čakala ráno skupina migrantov na odvoz autobusmi.

 

Výrazne sa znížil aj prílev utečencov zo Srbska do Maďarska. Maďarská polícia oznámila, že v sobotu zadržala po ilegálnom prechode hraníc iba 744 ľudí vrátane 169 detí. V uplynulých týždňoch sa počet zadržaných utečencov pohyboval od 1500 do 3000 za deň. Podľa maďarských médií môže byť jedným z dôvodov tohto poklesu daždivé počasie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies