No Plan EP Davida Bowieho vyjde na CD aj vinyle

NETKY.SK • 7 Február 2017, 13:54 • 2 min
No Plan EP Davida Bowieho vyjde na CD aj vinyle

BRATISLAVA - Hudobné vydavateľstvo Parlophone uvedie na trh EP nahrávku No Plan (2017) zosnulého anglického hudobníka a speváka Davida Bowieho aj na CD a vinylovej platni.

slovakia

left justify in out

Nahrávka obsahujúca štyri skladby, ktoré Bowie zložil do muzikálu Lazarus, vyšla zatiaľ iba v digitálnej podobe, a to 8. januára, teda v deň jeho nedožitých 70. narodenín.


No Plan EP vyjde na CD 24. februára, na vinyle sa dostane na trh 21. apríla a 26. mája potom vyjde v limitovanej edícii aj špeciálny biely vinyl. Nahrávka obsahuje okrem piesne Lazarus, ktorá je tiež súčasťou Bowieho poslednej štúdiovky Blackstar (2016), aj skladby Killing A Little Time, When I Met You a No Plan. K poslednej menovanej zároveň nakrútili tiež videoklip, ktorý zverejnili spoločne s novým EP. O jeho réžiu sa postaral Tom Hingston. Bowie nahral tieto skladby približne v rovnakom čase ako piesne na spomínaný album Blackstar.


David Bowie, vlastným menom David Robert Jones, sa narodil 8. januára 1947 v Londýne a patril k najvýznamnejším hudobníkom v dejinách. Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975) či "Heroes" (1977).

 

Na konte má 26 sólových štúdioviek. Podarilo sa mu získať dve Grammy, vrátane ceny za celoživotné dielo, alebo štyri BRIT Awards, vrátane ceny za prínos britskej hudbe a BRITs Icon Award. V roku 2002 ho BBC označila za 29. najvýznamnejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 vyhlásil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Okrem hudby sa venoval aj herectvu. Zomrel 10. januára 2016 vo veku 69 rokov na rakovinu.

 



Tracklist EP nahrávky David Bowie - No Plan:
01 Lazarus
02 No Plan
03 Killing A Little Time
04 When I Met You



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies