NKÚ: Slovenskí a poľskí kontrolóri sa zamerajú na spotrebné dane a clá

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:10 • 2 min
NKÚ: Slovenskí a poľskí kontrolóri sa zamerajú na spotrebné dane a clá

BRATISLAVA - Najvyššie kontrolné inštitúcie Slovenska a Poľska chcú v budúcom roku pripraviť veľkú paralelnú kontrolu zameranú na správu spotrebných daní a ciel. Nadviazať má na obdobnú kontrolu, ktorú NKÚ SR realizuje spoločne s českou stranou.

slovakia

left justify in out

Dohodol sa na tom počas dvojdňovej návštevy Poľska (1.-2. 12.) predseda Najvyššieho kontrolného úradu SR (NKÚ SR) Karol Mitrík s poľským prezidentom Najvyššej kontrolnej komory (NIK) Krzysztofom Kwiatkowskim.

 

"Poľskej strane sme ponúkli zrealizovať kontrolu v najcitlivejšej oblasti spotrebných daní a ciel, kde dochádza k najväčšiemu nebezpečenstvu daňových únikov," uviedol Mitrík a ako dodal, poľská strana túto ponuku prijala. V súčasnosti sa pripravujú paralelné kontroly v oblasti cezhraničnej spolupráce a rozvoja cestovného ruchu a ochrany biosféry vo Východných Karpatoch.

 

Delegácia je od utorka (1. 12.) na dvojdňovej oficiálnej návšteve Poľska. Najaktívnejšia spolupráca NKÚ SR na medzinárodnej úrovni prebieha práve s poľskou NIK, čo sa prejavuje najmä v realizovaní paralelných kontrol.

 

Poľský partner zároveň požiadal Slovensko o aktívnu spoluprácu v súvislosti s pomocou pre prístupové krajiny – Ukrajinu, Moldavsko a Gruzínsko, ktoré sa uchádzajú o členstvo v Európskej únii. Predsedovia sa dohodli, že v rámci európskej 28 budú lídrami pri predvstupovej pomoci týmto krajinám.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies