Nízky dopyt tlačí cenu ropy WTI k hranici 75 USD za barel

NETKY.SK • 18 November 2014, 09:43 • 2 min
Nízky dopyt tlačí cenu ropy WTI k hranici 75 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy dnes zaznamenali ďalší pokles v reakcii na vysoké zásoby komodity na svetových trhoch a klesajúci dopyt. Nálady na trhoch ešte zhoršilo Japonsko, ktorého ekonomika sa v 3. kvartáli prepadla do recesie.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu sa investori obávajú, že Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) na svojom budúcotýždňovom zasadnutí produkciu nezníži, aby neumožnila USA zvýšiť ťažbu bridlicovej ropy. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

 

"Stále viac investorov predpokladá, že OPEC na svojom zasadnutí produkciu ropy nezníži," povedal Hong Sung Ki, analytik zo spoločnosti Samsung Futures v Soule. "Neistota pretrváva a všetci vyčkávajú na rozhodnutie štátov OPEC," dodal. Schôdzka organizácie sa uskutoční 27. novembra vo Viedni.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v decembri klesla v popoludňajších hodinách v Singapure o 46 centov na 75,18 USD (60,16 eura) za barel (159 litrov). Na záver pondelkového obchodovania (17.11.) poklesla cena WTI o 18 centov a obchodovanie uzatvorila na úrovni 75,64 USD/barel.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári sa znížila o 46 centov na 78,85 USD/barel. Na záver pondelkového obchodovania zaznamenala pokles o 10 centov na 79,31 USD za barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies