Nízke sadzby ohrozujú nemecké penzijné fondy

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 12:25 • 2 min
Nízke sadzby ohrozujú nemecké penzijné fondy

FRANKFURT - Rekordne nízke úrokové sadzby spôsobujú penzijným fondom v Nemecku väčšie ťažkosti než domácemu poisťovaciemu sektoru. Informoval o tom v utorok nemecký úrad dohľadu nad finančnými trhmi (Bafin).

slovakia

left justify in out

"Niektoré (penzijné fondy) čoskoro vlastnými silami nedokážu plniť všetky svoje záväzky," uviedol na výročnej tlačovej konferencii úradu šéf dozoru nad poisťovňami Frank Grund. "V súčasnosti s nimi hovoríme o ďalšom postupe," dodal. Signály, že poisťovne sa v snahe kompenzovať negatívne dopady nízkych sadzieb vystavujú väčším investičným rizikám, podľa neho úrad neeviduje.


Bafin už vo februári upozornil, že nízke úrokové sadzby budú v nasledujúcich rokoch zvyšovať tlak na tvorbu zákonných rezerv nemeckých poisťovní. Tie v minulosti často ponúkali klientom produkty s garantovaným úrokovým výnosom až 4 %. Sadzby Európskej centrálnej banky sa však už dlhší čas nachádzajú blízko nuly a pre poisťovne je stále ťažšie dosahovať príjmy potrebné pre krytie svojich zmluvných záväzkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies