Nízka cena elektriny zvyšuje ťažkosti koncernu RWE

NETKY.SK • 14 November 2016, 15:58 • 2 min
Nízka cena elektriny zvyšuje ťažkosti koncernu RWE

ESSEN - Nízka cena elektrickej energie v EÚ silno dolieha na nemecký energetický gigant RWE.

slovakia

left justify in out

Jeho vyhliadky na zlepšenie finančnej situácie sa výrazne nezlepšili ani napriek nedávnemu úspešnému vstupu jeho dcéry Innogy na burzu. Koncernu priniesol 2,6 miliardy eur.

 

Za tri štvrťroky tohto roku vytvoril koncern čistý zisk len 11 miliónov eur. Stratová bola nielen samotná výroba elektriny, ale aj obchodovanie s ňou. Divízia pre obchod s elektrickou energiou vlani za prvých deväť mesiacov roka vytvorilo čistý zisk 1,9 miliardy eur. Avšak výsledok sa dosiahol predovšetkým predajom nevýrobných aktív.

 

Na RWE už čakajú prvé výdavky spojené s vytváraným atómovým fondom, Z neho sa bude financovať definitívny útlm jadrových elektrární. RWE zaťaží sumou 6,8 miliardy eur. Nový finančný šéf koncernu Markus Krebber uviedol, že chce príspevok do fondu odviesť čo najskôr. Zatiaľ sa RWE nepodarilo nahromadiť pre vytvorenie rezervy 35 % nevyhnutnej sumy. Ide o takzvanú rizikovú poistku, z ktorej chce štát hradiť prípadné vyššie výdavky na uskladnenie jadrového odpadu.

 

Vedenie koncernu napriek všetkým problémom, s ktorými zápasí, očakáva, že v tomto roku dosiahne čistý zisk 500 až 700 miliónov eur. Krebber poznamenal, že to bude "úctyhodný výsledok"

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies