Nitra proti Martinu po 19 rokoch v pozícii favorita

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:07 • 2 min
Nitra proti Martinu po 19 rokoch v pozícii favorita

BRATISLAVA - Po devätnástich rokoch sa vo štvrťfinále extraligovej play off opäť stretnú hokejisti HK Nitra a MHC Mountfield Martin. Hoci umiestnenie na druhej priečke v tabuľke a papierovo skúsenejší káder stavia do pozície favorita tím spod Zobora, v Turci vládne veľká eufória pokoriť vlaňajšieho finalistu aj na základe herne vyrovnaných duelov zo základnej časti prebiehajúceho ročníka.

slovakia

left justify in out

Nitre išla karta prakticky počas celej sezóny a jej domáce prostredie, v ktorom tradične vládne búrlivá atmosféra, sa pre mnohé tímy stalo nedobytným. Martinu sa tam však podarilo vyhrať 4:3 po nájazdoch v druhej polovici dlhodobej časti. Ešte jeden vzájomný duel dospel do nadstaveného času, v ňom už naopak v Turci uspela Nitra (5:4 pp). Aj ostatné výsledky sa tesne niesli v jej prospech vrátane generálky, na ktorú sa oba tímy pred štartom štvrťfinálovej série postavili v záverečnom 54. kole. Vicemajster uspel v pomere 5:2, no 58 minút bol výrazne omladený káder hostí vyrovnaným súperom "smrtiacej" ofenzívnej sile domácich.

 

Práve tá je veľkým varovaním pre tím trénera Jaroslava Töröka. Nitra nasúkala súperom v základnej časti 201 gólov, pričom ako jediný tím prekročila hranicu dvoch stoviek. V TOP desiatke kanadského bodovania má až troch hráčov, od kanoniera Romana Tománka (29+33) cez skúseného Jozefa Stümpela (20+31) až k talentovanému Lukášovi Novákovi (19+29).

 

Martin mal počas celého ročníka smolu na zranenia, a tak v mnohých prípadoch len lepil zostavu, ako sa dalo. Napriek tomu priviedlo vedenie klubu pred play off niekoľko zaujímavých hráčov, absolútnym lídrom bol však opäť Jaroslav Markovič s 54 kanadskými bodmi (22+32). V Turci zažili krušnú sezónu aj z pohľadu kolísavých výsledkov. Pohľad na niekoľko menších pozitívnych sérií neguje dvanásťzápasová šnúra bez víťaznej príchute ešte na začiatku súťaže.

 

Oba tímy sa vo štvrťfinále vyraďovacej časti postavia proti sebe opäť po 19 rokoch. Naposledy sa stretli ešte v sezóne 1995/1996, keď vtedajší Martimex ZŤS Martin vyradil Nitru po celkovom triumfe 3:1 na zápasy.

 

Nitra - Martin v play off:

1995/1996, štvrťfinále: Nitra - Martin 1:3

 

Vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Nitry: 3:1 (v), 4:2 (d), 1:3 (v), 3:4 pp a sn (d), 5:4 pp (v), 5:2 (d)

 

Kompletný program štvrťfinálovej série:

1. zápas, 28. februára: Nitra - Martin

2. zápas, 1. marca: Nitra - Martin

3. zápas, 4. marca: Martin - Nitra

4. zápas, 5. marca: Martin - Nitra

prípadne

5. zápas, 8. marca: Nitra - Martin

6. zápas, 10. marca: Martin - Nitra

7. zápas, 12. marca: Nitra - Martin

 

ky ph



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies