NITRA: Mesto na nábreží rieky vybuduje súvislú cyklotrasu

NETKY.SK • 18 Apríl 2011, 11:35 • 2 min
NITRA: Mesto na nábreží rieky vybuduje súvislú cyklotrasu

NITRA: Mesto na nábreží rieky vybuduje súvislú cyklotrasu

slovakia

left justify in out

Cyklisti a korčuliari sa môžu v Nitre tešiť na nové trasy, ktoré chce mesto vybudovať na nábreží rieky Nitra. Poslanci na tento účel vyčlenili z mestského rozpočtu 385.000 eur. Najväčšia časť z tejto sumy, až 350.000 eur, pôjde na výstavbu podchodu pod novým mostom cez rieku. Jeho výstavba preťala už existujúcu cyklotrasu, ktorá viedla od mosta pod Zoborom až po Univerzitný most. Magistrát sa rozhodol trasy opäť prepojiť. "Chceme, aby cyklotrasa pod novým mostom bola vybudovaná, aby sme cyklistov a korčuliarov nepúšťali do jazdnej komunikácie," uviedol nitriansky viceprimátor Štefan Štefek.
Mesto chce v tomto roku prebudovať na cyklotrasu aj chodník pri nedostavanom skelete obchodného centra City Park a vytvoriť tak jednu súvislú trasu určenú cyklistom a korčuliarom na kolieskových korčuliach. "To znamená, že bude urobená cyklotrasa pod mostom, bude dobudovaná časť cyklotrasy pri City Parku a takto vytvoríme asi štvorkilometrovú celistvú trasu. To znamená, že spojíme cyklotrasu od Univerzitného mosta až po park Sihoť," uviedol Štefek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies