Ninis v Soči s talizmanmi, fandiť bude švagrovi Bajčičákovi

NETKY.SK • 3 Február 2014, 10:03 • 2 min
Ninis v Soči s talizmanmi, fandiť bude švagrovi Bajčičákovi

BRATISLAVA - Slovenský sánkar Jozef Ninis bude na ZOH v Soči fandiť svojmu švagrovi, dlhoročnému reprezentantovi v behu na lyžiach Martinovi Bajčičákovi. Ak mu to dovolí čas, rád by ho videl aspoň raz priamo v akcii.

slovakia

left justify in out

Podľa Ninisových slov by skúsený Bajčičák mohol zamiešať karty aj na medailových pozíciách, v slovenskej výprave má však viacero vytypovaných adeptov na zisk cenného kovu. "Určite Martinovi verím, budem rád, keď mu to vyjde. No myslím si, že aj biatlonisti by mohli predviesť pekný výkon a zopakovať minimálne výsledok z Vancouveru. Dúfam, že zabodujú aj hokejisti. A v neposlednom rade tiež my, sánkari," podotkol s úsmevom 32-ročný olympionik. 

Ninis si pred začiatkom najväčšieho športového sviatku nedal žiadne konkrétne ciele. Dôležité je pre neho dôstojne  reprezentovať svoju krajinu a byť spokojný najmä sám so sebou. "Mojím osobným cieľom je spoločne s tímovými kolegami vzorne reprezentovať Slovensko a moje rodné mesto Čadcu. Chcem predviesť štyri kvalitné jazdy a myslím si, že potom budem spokojný sám so sebou. Určite vydám zo seba maximum. To, na čom som pracoval celé štyri roky." Povzbudením pre neho je januárové siedme miesto na ME v lotyšskom stredisku Sigulda. "Bol som trochu sklamaný, že začiatok sezóny mi nevyšiel podľa predstáv. Napokon sa to otočilo, pevne som veril, že to vyjde. Neznamená to ale, že keď som bol v Sigulde siedmy, že budem v prvej sedmičke aj v Soči. Aj keď si myslím, že som dostatočne pripravený."

Ninis si reálne uvedomuje silu konkurencie a najmä to, že podmienky súperov na prípravu sú neporovnateľné s tými slovenskými. "Konkurencia je veľmi, veľmi silná. Mnohé krajiny majú dostatok finančných prostriedkov na rozvoj tohto športu, majú niekoľko dráh, kde môžu športovci neustále trénovať. Ich podmienky sa nedajú porovnať s našimi." Aj napriek tomu nestráca nádej a verí, že sa im podarí vybojovať dôstojný výsledok.  Pre šťastie si so sebou do Ruska zobral aj talizmany, v jeho batožine nechýbali hneď tri. "Jeden mám stále pri sebe. Keďže som veriaci človek, na krku nosím krížik. Pred jazdou sa aj zvyknem pomodliť. Synovec mi tiež urobil záložku s obrázkami Soči. A manželka mi pribalila list, ktorý som zatiaľ neotvoril. Urobím tak až po príchode do dejiska olympiády," uviedol Ninis ešte pred odchodom na svoju tretiu olympiádu. "Je síce tretia a v podstate viem, do čoho idem, ale každá je iná. Priznám sa, že som trémista a obávam sa štartov, keď ľahnem do saní, aby som niečo nepokazil. Teším sa ale na tréning, súťaž, aj atmosféru, snáď bude skvelá."

Slovenskí sánkari nešli do úplne neznámeho prostredia, už minulý rok mali možnosť pozrieť si čiernomorské stredisko. "V Soči sme absolvovali ešte minulý rok Svetový pohár, tento rok zase týždenné sústredenie. Dráha je celkom fajn, akurát bude veľmi dôležitý materiál, ktorý rozhodne o dobrom čase. Môžem však povedať, že dráha mi celkom sedí." O niečo menej sa mu už pozdávalo mesto. "Kolegovia boli pozrieť pri mori, ja som skôr zaťažený na hory. Centrum ma veľmi neoslovilo." Aj preto, ak mu ostane voľný čas, rád by si išiel zalyžovať  alebo podporiť ďalších slovenských reprezentantov v boji o cenné kovy. "Určite pôjdem povzbudiť svojich kolegov, zrejme sa pôjdem pozrieť aj na bobistov. Všetko závisí od voľného času. Rád by som videl aj nejaký hokejový zápas, ale to asi nestihnem," dodal Ninis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies