REPORTÁŽ: Vyjadrenia Igora Matoviča smerovali aj na lídra PS Michala Trubana

NETKY.SK • 25 Júl 2019, 16:28 • 2 min
REPORTÁŽ: Vyjadrenia Igora Matoviča smerovali aj na lídra PS Michala Trubana

BRATISLAVA - Líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič sa ostro ohradzuje voči vyhláseniu lídra koalície PS a Spolu Michala Trubana.

slovakia

left justify in out

Matovič by očakával, že Truban bude spájať a nebude podlo útočiť proti prípadným budúcim kolegom a nebude podporovať klamstvá. "Pán Truban vie, že ľudia z iniciatívy Za slušné Slovensko zaklamali, keď povedali, že som odmietol prenechať Námestie SNP osobnostiam a organizátorom Nežnej revolúcie," povedal Matovič, ktorý rezervoval Námestie SNP od 14. do 19. novembra práve kvôli 30. výročiu tejto udalosti.

 

img


Matovič podľa svojich slov prišiel do politiky preto, aby platilo právo pre každého. "Dovolil som si rezervovať Námestie SNP tak, ako každý má na to právo. Robil som to predošlé roky a nikomu to nevadilo," dodal.

Predseda hnutia OĽaNO odmieta, aby o sebe PS a Spolu hovorili ako o nových politikoch. Pripomenul, že mnohí patria práve medzi tých starších. "Miroslav Beblavý je 17 rokov v politike, Ivan Štefunko (PS) je v štvrtej strane za posledných 20 rokov, Martin Poliačik (Spolu) je rovnako dlho v politike ako ja," priblížil. 

 

Štefunko na sociálnej sieti reagoval s tým, že "Matovič práve vrieska na tlačovke, že Truban klame. Zároveň klame on! Bol som v jednej strane, v SDĽ, resp. v jej mládežníckej organizácii. Nebol som členom ani v SDA, v Smere už vôbec nie," napísal na Facebooku Štefunko.

 


Celá situácia vznikla po tom, čo Matovič ako prvý rezervoval Námestie SNP na oslavy 30. výročia Novembra '89. Po tom ho iniciatíva Za slušné Slovensko vyzvala, aby priestor prenechal organizátorom a osobnostiam Nežnej revolúcie. Matovič situáciu obhajuje tak, že chcel zabrániť, aby November '89 zneužili extrémisti.

 

Ponúkame záznam celej tlačovej konferencie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies