Nikola Weiterová: Cesta k úspechu

NETKY.SK • 10 Február 2014, 15:00 • 2 min
Nikola Weiterová:  Cesta k úspechu

BRATISLAVA – Nikola Weiterová je dnes známou a úspešnou fitneskou, ktorú už dlhšiu dobu poznajú aj za hranicami Slovenska. Doteraz pôsobila najmä za veľkou mlákou v Spojených štátoch amerických, avšak už v blízkej budúcnosti naberie opačný kurz a presťahuje sa do Ruska, kde získala veľmi lukratívny kontrakt.

slovakia

left justify in out

Mladá fitneska sa narodila 15. apríla 1991 v Bratislave do športovo-muzikálnej rodiny. Jej otec Otto Weiter je známy spevák popových hitov z relácie Repete, ale taktiež aj bývalý reprezentant Československa v kulturistike. Mama Renáta Weiterová reprezentovala Československo v basketbale a tieto športové vlohy zdedila aj Nikola. Vyštudovala Súkromnú pedagogickú a sociálnu akadémiu v Bratislave a nejaký čas žila vo Viedni.

 

Nikola Weiterová sa športu venovala už od detstva a skúšala to od tenisu cez gymnastiku, jazde na koni až po basketbal, ktorému sa venovala tri roky. Okrem športu sa venovala aj spevu, baletu a najmä tancu. A bol to práve tanec, ktorý sa stal na dlho jej vášňou a dodnes sa mu venuje. Všetky tieto aktivity ju nakoniec nasmerovali tam, kde je dnes a stala sa fitneskou.

 

K fitness sa Nikola Weiterová dostala až v roku 2011 a v tom istom roku vyhrala aj svoju prvú súťaž v Bikini fitness v Starej Ľubovni. Toto víťazstvo ju posunulo na jej prvú medzinárodnú súťaž – majstrovstvá Európy IFBB 2011 v Rusku. Podarilo sa jej zvíťaziť aj na tomto podujatí a po majsterke Slovenska pridala aj titul absolútnej majsterky Európy v kategórii Bikiny fitness nad 163cm. Nasledovala prestížna súťaž Arnold Classic Europe 2011, ktorá sa konala v španielskom Madride a Nikola v obrovskej konkurencii opäť dokázala zvíťaziť. V závere roku 2011 sa konali majstrovstvá sveta IFBB v Srbsku, na ktorých Nikola taktiež nenašla premožiteľku a slávila ďalší veľký úspech. Stala sa absolútnou majsterkou sveta a toto víťazstvo potvrdilo, že predchádzajúce úspechy neboli dielom náhody a táto kategória je ako ušitá na jej mieru.

 


 

Úspešná kariéra mladej fitnesky pokračovala ďalej a nasledovali ďalšie víťazstvá. Titul majsterky Slovenska obhájila aj v roku 2012, rovnako tak aj titul majsterky Európy a po týchto úspechoch prišiel čas vyskúšať si ako chutí Amerika. V roku 2012 sa predstavila na súťaži Arnold Classic America 2012, kde bola oveľa väčšia konkurencia a okrem našej nádeje tam boli iba dve súťažiace z Európy. Stalo sa však niečo, čomu by pred súťažou neveril asi nikto – Nikola Weiterová vyhrala aj na americkej pôde! V tomto momente nadišiel čas posunúť sa na ďalšiu úroveň, prestúpiť medzi profesionálov...


Medzi profesionálmi začala Nikola Weiterová súťažiť koncom roka 2012, keď sa v Manchestri na súťaži British Pro umiestnila na skvelom 4.mieste. Na súťaži Prague Pro to bolo rovnaké umiestnenie (4.) a Nikolu čakala opäť americká pôda, tento krát však už medzi profesionálmi. Postupne štartovala v Miami (Miami Pro 11.miesto), Los Angeles (California Muscle Contest 10.miesto) a New York (New York Pro 12.miesto), kde nazbierala mnoho skúseností a v podobnom trende pokračovala aj v roku 2013. A práve v nasledujúcom roku dosiala Nikola Weiterová svoj doteraz najväčší úspech, keď sa v Prahe na EVL
’s Prague Pro 2013 umiestnila na vynikajúcom 3.mieste. V tom istom roku štartovala ešte na dvoch súťažiach – California Irongames (10.) a v Mexiku na Tijuana Pro (9.).

 

Momentálne sa Nikola Weiterová pripravuje na jedinú profesionálnu súťaž na Slovensku – Mozoláni Pro Classic 2014, ktorá sa uskutoční 4. mája 2014 v Žiline a naša mladá fitneska sa môže vďaka nej dostať do nominácie na prestížnu súťaž Olympia Weekend 2014, ktorá sa v septembri bude konať v americkom Las Vegas. My jej budeme držať palce a prajeme mnoho úspechov do ďalších rokov.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies