Milan Krajniak o tom, v čom SaS dnes klamala o jeho ministerstve. Zverejnil aj dôkazy

NETKY.SK • 8 August 2022, 17:29 • 2 min
Milan Krajniak o tom, v čom SaS dnes klamala o jeho ministerstve. Zverejnil aj dôkazy

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny zo strany Sme Rodina za všetkým vidí snahu Slobody a Solidarita o to, aby ich zatiahli do ich sporu s OĽaNO.

slovakia

left justify in out

„Na nepravdy budem vždy reagovať faktami," hovorí minister Krajniak, ktorý na rozdiel od niektorých svojich koaličných partnerov zvolil na sociálnej sieti mierny a slušný tón.

 

„Tak aj na dnešnú tlačovú konferenciu SAS zareagujem faktami:

 

1. "nepredložil som návrh ústavného zákona o dôchodkoch" – nie je to pravda. Tento zákon som na rokovanie vlády preložil už pred rokom, konkrétne 19. augusta 2021. Vidíte to na pečiatke na obrázku nižšie

2. "na júnovej schôdzi sa malo hlasovať o reforme I. piliera" – hlasovanie bolo posunuté na septembrovú schôdzu, aby mohli pokračovať rokovania a dosiahli sme čo najväčšiu zhodu. V strane SAS to vedia, nakoľko sa na rozporových konaniach sami zúčastňujú. Dokazuje to zápis z 20. júla 2022, pod ktorým je podpísaný osobne aj minister Sulík," začal minister práce Milan Krajniak. 

 

Zo sveta: Amnesty International: Naša správa o Ukrajine vyvolala bolesť, ale je pravdivá

 

img

 

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny sa vo svojom vyhlásení dotkol aj toho, že sa predstavitelia strany Richarda Sulíka nie raz sťažovali, že minister financií Igor Matovič zasahuje do ich rezortov. (Najznámejší z uvedených je spor ministra školstva a ministra financií.) Liberálom preto položil otázku: 

 

„Ako si mám teda vysvetliť, že dnes minister hospodárstva predkladá ústavný zákon o dôchodkoch z oblasti môjho ministerstva? Tak, že to je snaha zatiahnuť nás do koalično-kompetenčných sporov? V našom hnutí Sme rodina sme dostatočne skúsení a na takýto pokus SAS-ke neskočíme."

 

img

 

Odkaz partnerom

 

Koaličný spor je medzi SAS a OĽaNO, páni. Vyriešte si to medzi sebou. My do toho zasahovať nebudeme. Kedykoľvek som ale pripravený na odborné diskusie. Napríklad SAS vo svojom návrhu tvrdí, že akákoľvek zmena v dôchodkovom systéme, ktorá bude mať náklady, musí byť sprevádzaná informáciou, odkiaľ sa tie náklady pokryjú. A tu si v SAS neuvedomili, že porušili svoje vlastné návrhy," odkázal obom stranám koaličného sporu. 

 

img

 

Z domova: Robert Fico: Máme dostatok podpisov potrebných na konanie referenda



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona