Niektorí leteckí dopravcovia neumožňujú prepravu zvierat

NETKY.SK • 9 August 2011, 10:37 • 2 min
Niektorí leteckí dopravcovia neumožňujú prepravu zvierat

Niektorí leteckí dopravcovia neumožňujú prepravu zvierat

slovakia

left justify in out

img

Možnosť prepravy zvieraťa na palube či v batožinovom priestore lietadla je potrebné si vopred overiť. Niektoré aerolinky totiž umožňujú výhradne iba prenos vodiaceho psa, upozorňuje hovorkyňa bratislavského letiska Dana Madunická.
      "Na palube môže byť s cestujúcim jeho štvornohý miláčik, obvykle sa to vzťahuje na psa, mačku, králika či činčilu, ak je umiestnený v špeciálnej prepravke s pevným nepriepustným dnom a otvormi na dýchanie, pričom letecká spoločnosť si stanovuje hmotnostné a rozmerové limity nielen na samotnú prepravku, ale i na prepravované zviera," podotýka pre TASR.
      Madunická tiež vysvetľuje podmienky prepravy zvierat v batožinovom priestore. "Schránka so zvieraťom musí byť označená menom, adresou a telefónnym číslom majiteľa či prepravovateľa, rovnako by mali byť pripojené inštrukcie na kŕmenie zvieraťa. Súčasťou by mala byť aj strava a voda potrebná počas letu," konštatuje.
      Ako ďalej dodáva, cestujúci musí prepravu zvieraťa dopravcovi vopred nahlásiť a zaplatiť zaň v zmysle cenníka leteckej spoločnosti. "Živé zvieratá môžu byť prepravované iba do krajín, ktorých miestne predpisy to povoľujú. Tak ako sa líšia podmienky prepravy zvierat u leteckých dopravcov, líšia sa aj predpisy jednotlivých cieľových destinácií. Preto je potrebné, aby sa s nimi osoba, ktorá chce zviera prepravovať, vopred dôkladne oboznámila," uzatvára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies