Niektorí lekári môžu za prednostné vyšetrenie vyberať až do konca júna

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 09:48 • 2 min
Niektorí lekári môžu za prednostné vyšetrenie vyberať až do konca júna

BRATISLAVA - Od zajtra (1.4.) definitívne končí poplatok za prednostné vyšetrenie. Lekári, ktorí mali pre tento poplatok aj župou osobitne schválené ordinačné hodiny, získali viac času.

slovakia

left justify in out

Vyberať ho môžu do konca júna. Podmienkou však je, aby do konca apríla predložili kraju nový návrh ordinačných hodín, kde už prednostné ošetrenie za poplatok nebude.

 

Spolu s poplatkom za prednostné vyšetrenie od apríla končia aj ďalšie poplatky v ambulanciách - za vypísanie receptu, lekárskeho poukazu, návrhu na kúpeľnú liečbu, výmenného lístka či potvrdenie o návšteve lekára.

 

Zmeny priniesla novela zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti. Ambulantní lekári si však od apríla budú môcť spoplatniť niektoré služby, ktoré nie sú súčasťou zdravotného výkonu a neuhrádza ich zdravotná poisťovňa.

 

Napríklad vydanie zdravotného preukazu či potvrdenie pre autoškoly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies