Niektoré ulice Kodane budú bez áut, po polnoci chcú zakázať automobilovú dopravu

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 11:30 • 2 min
Niektoré ulice Kodane budú bez áut, po polnoci chcú zakázať automobilovú dopravu

KODAŇ - Dánske hlavné mesto obmedzí od 1. júna pohyb áut v centre mesta na uliciach s barmi a nočnými klubmi. Cieľom je zakročiť proti nočným verejným nepokojom, uviedal miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Všetky dotknuté ulice sa nachádzajú v rušných častiach hlavného mesta označených ako "zóny nočného života", ktoré polícia pozorne monitoruje. "Vodiči sa predvádzajú vo svojich autách v zónach nočného života, hlasno zrýchľujú, púšťajú hlasnú hudbu, kričia na okoloidúcich a vo všeobecnosti vytvárajú neistotu a dopravné situácie, ktoré sú vyslovene nebezpečné," povedal šéf kodanskej polície Tommy Laursen.

 

"Zákazom automobilovej dopravy je našim cieľom tomu všetkému zabrániť," dodal. Za porušenie najnovších dopravných obmedzení od polnoci do 5.00 h bude pokuta 3.000 dánskych korún (asi 400 eur). Zóny nočného života sa nachádzajú v blízkosti kodanskej radnice, obľúbenej pešej zóny a štvrte starého bitúnku. Zákaz sa nevzťahuje na obyvateľov tunajších domov, taxíky ani dopravnú obsluhu, ako je zber odpadu, sanitky a zásobovacie vozidlá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies