Niekdajší kouč Levante poprel obvinenia z ovplyvňovania výsledkov

NETKY.SK • 21 September 2019, 11:33 • 2 min
Niekdajší kouč Levante poprel obvinenia z ovplyvňovania výsledkov

MADRID - Niekdajší tréner španielskeho futbalového klubu Levante UD Luis García Plaza pred súdom poprel akúkoľvek vedomosť o údajnom systéme ovplyvňovania zápasov v najvyššej španielskej futbalovej súťaži. Korupcia sa mala týkať aj stretnutia jeho klubu proti Realu Zaragoza, ide o prípad zo záveru sezóny 2010/2011.

slovakia

left justify in out

García, ktorý trénersky pôsobí v Číne a do Španielska pricestoval len kvôli výpovedi pred súdom, kategoricky odmietol dohady o tom, že od vlastných hráčov dostal peniaze, ktorá mali prísť od ich súpera, za to, že súboj so Zaragozou prehrajú. Podľa prokurátora dostali futbalisti Levante 965-tisíc eur za to, že prehrajú so Zaragozou a pomôžu jej k udržaniu medzi elitou. Stalo sa, Levante prehralo 1:2 a Zaragoza hrala v La Lige aj v ďalšej sezóne. Do nižšej súťaže vtedy zostúpila La Coruňa.

 

obrazok


Obvineniu v tomto prípade čelí viac ako 40 osôb vrátane niekdajšieho trénera reprezentácie Mexika Javiera Aguirreho, ktorý vtedy viedol Zaragozu. Spomedzi hráčov, ktorí figurujú v tomto prípade, je niekoľko zaujímavých mien - Ander Herrera, Vicente Iborra, Gabi Fernández, Leonardo Ponzio, Ivan Obradovič, Felipe Caicedo, Maurizio Lanzaro či Cristhian Stuani.

Podľa prokurátora hráči oboch tímov vedeli o tom, že ide o vopred dohodnutý zápas. Na prípad upozornila dôkladná analýza daňových priznaní a bankových prevodov z tej doby. Všetci obvinení popierajú akékoľvek protiprávne konanie. V prípade dokázania viny im hrozí väzenie od dvoch do šiestich rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona