Nicholsonová: Sociálny výbor neodobril prieskum k odoberaniam detí

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 14:13 • 2 min
Nicholsonová: Sociálny výbor neodobril prieskum k odoberaniam detí

BRATISLAVA - Výbor NR SR pre sociálne veci dnes neodobril poslanecký prieskum, ktorý by sa týkal sporných odobratí detí na základe súdneho rozhodnutia.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom členka výboru a zároveň podpredsedníčka NR SR Lucia Nicholsonová (SaS) na sociálnej sieti. "Ako sa hady vyvliekajú z kože, tak sa vyvliekli zo svojej psej povinnosti zdvihnúť zadky a ísť na poslanecký prieskum na súdy a úrady práce, aby sa na vlastné oči dozvedeli, či všetky prípady výkonu súdnych rozhodnutí sa končia takou katastrofou ako odoberanie malého Marca. Nechcela som nič iné, len vykonať spoločný poslanecký prieskum poslancov zo sociálneho výboru," napísala poslankyňa.


Prieskum navrhla práve poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová, podľa ktorej mali členovia výboru skontrolovať ďalších desať podobných prípadov sporného odoberania detí. Ľudia sa podľa nej obrátili na jej stranícku kolegyňu Natáliu Blahovú z dôvodu, že neveria úradom, ktoré im pomoc neposkytli. Zdôraznila preto, že okrem desiatky prípadov, ktoré treba preveriť, by bolo dobré ísť na poslanecký prieskum aj náhodne. Nicholsonová navrhla, aby poslanci kontrolovali nahrávky z odobratí detí, na základe ktorých by posúdili, či išlo o zlyhanie jednotlivca alebo o zlyhanie systému.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies