NHL: Zdeno Chára skóroval, no Boston prehral v Buffale po predĺžení

NETKY.SK • 27 Február 2014, 07:34 • 2 min
NHL: Zdeno Chára skóroval, no Boston prehral v Buffale po predĺžení

NEW YORK - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára skóroval do siete Buffala vo svojom prvom zápase v NHL po olympijskej prestávke, jeho gól však nezabránil prehre Bostonu 4:5 po predĺžení na ľade Sabres.

slovakia

left justify in out

Kapitán Bruins sa strelecky presadil v druhej tretine za stavu 3:1 pre domácich, keď v presilovke zblízka prepasíroval puk za chrbát brankára Jhonasa Enrotha. Pre Cháru to bol 14. presný zásah v sezóne. Hostia dokázali skóre otočiť na 4:3 v ich prospech, no 53 sekúnd pred treťou sirénou zachránil pre Buffalo predĺženie Matt Moulson a v ňom rozhodol o domácom triumfe Matt D'Agostini.
      

Do akcie zasiahli v noci na štvrtok obaja slovenskí profiligoví brankári. Jaroslav Halák zo St. Louis zlikvidoval na ľade Vancouveru 34 striel domácich hráčov (úspešnosť 97,7 percent), no jeho tím vyšiel strelecky naprázdno a prehral najtesnejším rozdielom 0:1. Jediný gól strelil v 52. minúte dánsky krídelník v službách Canucks Jannik Hansen. Do bránky Montrealu sa postavil Peter Budaj, ale Canadiens podľahli doma Detroitu 1:2 po predĺžení. Budaj inkasoval z 30 striel dvakrát a pripísal si 28 úspešných zásahov (93,3-percentná úspešnosť).
      
Výsledky NHL:
Buffalo - Boston 5:4 pp (CHÁRA za hostí 1+0) 



Montreal - Detroit 1:2 pp (BUDAJ za domácich 28 úspešných zásahov), 

Colorado - Los Angeles 4:6

Vancouver - St. Louis 1:0 (HALÁK za hostí 34 úspešných zákrokov)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies