NHL: Triumf Chárovho Bostonu, hráči Pittsburghu triafali žŕdky

NETKY.SK • 17 December 2015, 07:19 • 2 min
NHL: Triumf Chárovho Bostonu, hráči Pittsburghu triafali žŕdky

WASHINGTON - Hokejisti Bostonu na čele so slovenským kapitánom Zdenom Chárom zvíťazili nad Pittsburghom 3:0 v stredajšom súboji NHL. Základom domáceho triumfu "medveďov" bolo 34 zákrokov Tuukku Raska, ale aj gól netradičného strelca Jimmyho Hayesa. Chára strávil na ľade 21:35 min, raz vystrelil a bol aj na trestnej lavici.

slovakia

left justify in out

Pittsburghu to stále nejde. Prehral piatykrát z ostatných šiestich zápasov a pod novým trénerom Mikom Sullivanom majú "tučniaci" bilanciu 2 prehry. V Bostone hostia nastrelili dvakrát žŕdku, keď šťastie nemali Phil Kessel a Chris Kunitz. Penguins sú v tabuľke Východnej konferencie až na 11. priečke. "To sa stáva, že strely končia na žŕdkach, ale keby sme už konečne strelili radšej škaredý gól, od ktorého by sme sa mohli odraziť,“ posťažoval sa kapitán Penguins Sidney Crosby na serveri NHL. "Ak funguje náš herný systém, brankár to má ľahšie. Dnes síce súperovi hráči strieľali pomerne často, ale z väčších vzdialeností,“ pochválil spoluhráčov brankár Bruins Tuukka Rask, ktorý si pripísal štvrtý shutout v sezóne a tridsiaty v kariére v rámci základnej časti NHL.

V druhom stredajšom zápase hráči Washingtonu zdolali Ottawu 2:1 a aj vďaka tomu sú so 46 bodmi na čele Východnej konferencie. Víťazný gól domácich strelil v 26. min obranca John Carlson, hostia v závere už len upravili Bobbym Ryanom na konečných 1:2 z ich pohľadu. Braden Holtby sa ako prvý brankár v tejto sezóne dostal na hranicu 20 víťazstiev. "Mali sme dobrý herný plán, ktorý sa nám podarilo naplniť. Dokázali sme zastaviť hokejovo šikovných hráčov súpera," pochválil svojich zverencov tréner Capitals Barry Trotz.

Streda v NHL - sumáre:

Washington - Ottawa 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Góly: 15. Latta (Orlov, Chorney), 26. Carlson (Williams, Latta) - 56. Ryan (Turris, E. Karlsson)

Boston - Pittsburgh 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 10. M. Talbot (McQuaid, J. Hayes), 24. J. Hayes (Spooner, C. Miller), 58. Spooner (Bergeron, Eriksson)
Zdeno Chára (Boston) odohral 21:35 min, 1 strela, 2 trestné minúty
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies