NHL: Senátori vyhnali Fleuryho z bránky po štvrtom góle

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 09:11 • 2 min
NHL: Senátori vyhnali Fleuryho z bránky po štvrtom góle

Ottawa - Hokejisti Ottawy zdolali v noci na štvrtok v treťom stretnutí finále play off Východnej konferencie NHL na domácom ľade Pittsburgh 5:1 a v sérii sa ujali vedenia 2:1 na zápasy.

slovakia

left justify in out

"Senátori" rozhodli o svojom triumfe už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali vysoko 4:0 a vyhnali z bránky Marca-Andreho Fleuryho. Ten po štvrtom góle Zacka Smitha na konci 13. minúty prepustil miesto medzi žŕdkami Mattovi Murraymu. Fleury nenadviazal na predchádzajúce výkony, keď v uplynulých troch stretnutiach dvakrát dosiahol shutout. Jeho náprotivok Craig Anderson zlikvidoval 25 z 26 streleckých pokusov obhajcu Stanleyho pohára. Bola to jeho 20. výhra v play off v kariére a už len jedna ho delí od vyrovnania klubového rekordu Patricka Lalimea.

 

"Musíme sa z tejto prehry vyspať a v ďalšom zápase byť pripravení hrať naplno od začiatku. Rýchly inkasovaný gól nepôsobí na mužstvo dobre, zrazí vás do kolien a, naopak, súperovi dodá ďalšiu energiu. Teraz sme sa o tom presvedčili na vlastnej koži. Škoda nevydarenej prvej tretiny, pretože v globále sme mali dostatok gólových šancí. Výsledok nezodpovedá dianiu na ľade. Som presvedčený, že odpoveď od mojich hráčov príde už v ďalšom stretnutí," vyhlásil kouč Pittsburghu Mike Sullivan. "Tučniakom" chýbali pre zranenia obranca Justin Schultz a útočníci Bryan Rust s Patricom Hörnqvistom, v zostave sa však objavili zadáci Trevor Daley a Mark Streit. Ottawa dohrávala tretí duel bez Alexa Burrowsa, ktorý sa zranil v druhej tretine po súboji s Ianom Coleom.

 

Domáci mali rozprávkový vstup do zápasu. Už po 48 sekundách hry otvoril skóre Mike Hoffman, ktorého nahodenie spoza bránky prešlo za chrbát Fleuryho. Následne mali viac z hry hostia, lenže kanadský tím predviedol silnú a efektívnu pasáž v rozpätí 11. až 13. minúty, v ktorej ďalšími troma gólmi rozhodol o víťazstve. V prostrednej časti Kyle Turris zvýšil už na 5:0, kapitán hostí Sidney Crosby dokázal v 47. minúte už len skorigovať prehru svojho tímu.

 

"V celej šatni bolo už pred zápasom cítiť veľa energie. Privítali sme doma v konferenčnom finále obhajcu Stanleyho pohára a to bola pre nás veľká výzva, chceli sme sa predviesť v čo najlepšom svetle. Skvele sme sa nakopli, môj gól ešte viac nabudil celé mužstvo i všetkých fanúšikov. Prvá tretina bola fantastická, ale bolo dôležité nespanikáriť a kontrolovať výsledok. Tešíme sa, ako sme to zvládli," spokojne konštatoval ľavý krídelník Ottawy Mike Hoffman.

 

Štvrtý duel série je na programe v noci na sobotu o 2.00 h SELČ opäť na ľade Ottawy.

 

play off NHL /na štyri víťazstvá/

tretí zápas finále Východnej konferencie

OTTAWA SENATORS - PITTSBURGH PENGUINS 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)

Góly: 1. Hoffman (Turris, Burrows), 11. Methot (Ryan, Brassard), 13. Brassard (MacArthur, Ryan), 13. Smith (Methot, Karlsson), 39. Turris (Hoffman, Claesson) - 47. Crosby (Kessel, Streit). Brankári: Anderson - Fleury (13. Murray), strely na bránku: 29:26, 18.615 divákov.

/stav série: 2:1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies