NHL: Pozoruhodné výkony Karlssona či Andersena

NETKY.SK • 21 December 2015, 13:26 • 2 min
NHL: Pozoruhodné výkony Karlssona či Andersena

NEW YORK - Švédsky hokejový obranca Erik Karlsson z Ottawy patrí medzi najvyťaženejších hráčov celej zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom súboji na ľade Tampy Bay Lightning absolvoval pri prehre Senators 2:5 dovedna 36:34 min, čo nie je zanedbateľná porcia. Stal sa tak prvým korčuliarom od februára 2008, ktorý v súboji kanadsko-americkej profiligy strávil v riadnom hracom čase na ľade viac ako 36 minút. Pred ním odohral 37 minút a 3 sekundy obranca Dan Boyle proti Bostonu vo farbách "bleskov", proti ktorým E. Karlsson nastúpil v nedeľu. Spomedzi Slovákov patrí medzi najvyťaženejších hokejistov Zdeno Chára, jeho tohtosezónnym maximom je 28:46 min v novembrovom súboji Bostonu na ľade NY Islanders. Osobným maximom Cháru v zápase bez predĺženia je 33:33 min z októbra 2006, v premiérovej sezóne na pozícii kapitána Bruins.


Dánsky brankár Anaheimu Frederik Andersen sa v sobotu stal iba tretím gólmanom NHL za ostatných 30 rokov, ktorému sa v úvodných 100 dueloch v profilige podarilo nazbierať 60 víťazstiev. V sobotu sa mladý Dán podieľal na triumfe Ducks v Newarku nad New Jersey Devils 2:1. Okrem neho spomenutú métu pokorili za ostatné tri dekády iba Chris Osgood (69 triumfov) a Antti Niemi (61).


Hokejisti Washingtonu sú na čele tabuľky celej NHL zásluhou najlepšieho vstupu do sezóny v 41-ročnej histórii klubu. V nedeľu Capitals zvíťazili v New Yorku na ľade Rangers, aktuálne majú na svojom konte 50 bodov z 32 zápasov. V tabuľke Východnej konferencie druhý Montreal má o sedem bodov menej. Washington si v nedeľu pripísal už piaty triumf v rade a premiérovo od roku 2009 dosiahol dve víťazstvá za sebou v dueloch, v ktorých prehrával o viac ako jeden gól. Rangers viedli 3:1, no Caps otočili na 7:3. V piatok Washington prehrával s Tampu 0:3 a zvíťazil 5:3.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies