NHL: Marinčinov víťazný debut, tréner Edmontonu Eakins: "Hral solídne

NETKY.SK • 6 December 2013, 07:38 • 2 min
NHL: Marinčinov víťazný debut, tréner Edmontonu Eakins: "Hral solídne

EDMONTON - Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin zažil víťazný debut v zámorskej NHL, keď jeho Edmonton v noci na piatok rozdrvil na domácom ľade Colorado 8:2.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný košický odchovanec, ktorý dostal premiérovú pozvánku od predstaviteľov kanadského klubu v stredu, nastúpil v drese s číslom 85 v tretej obrannej dvojici "olejárov" po boku Coreyho Pottera. Na ľade odohral 15 minút a 25 sekúnd, pričom dostal príležitosť zahrať si aj v presilovkách a v jednom oslabení. Hoci pri svojej profiligovej premiére nebodoval, zanechal dobrý dojem, okrem dvojminútového trestu za držanie hokejky si pripísal aj jeden plusový bod. "Myslím si, že hral vzadu solídne a presne to požadujem každý večer od nášho obrancu," vyjadril sa pre oficiálnu webstránku "olejárov" na adresu Marinčina tréner domáceho tímu Dallas Eakins.

Bývalý mládežnícky reprezentant je trinástym slovenským hokejistom, ktorý sa v prebiehajúcom ročníku NHL predstavil na zámorských klziskách. Pozvánku do prvého tímu Edmontonu si vypýtal svojimi kvalitnými výkonmi na farme, v drese Oklahomy City Barons odohral v tomto ročníku AHL 20 stretnutí, v ktorých nazbieral dva góly, šesť asistencií a štyri plusky. Urastený, 196 cm vysoký zadák figuruje aj v širšej 55-člennej nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na februárový olympijský turnaj v Soči.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies