NHL: Legendárny Yzerman pokračuje v práci pre Tampu Bay

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 10:00 • 2 min
NHL: Legendárny Yzerman pokračuje v práci pre Tampu Bay

TAMPA - Hokejová legenda Steve Yzerman bude aj ďalších päť rokov generálnym manažérom klubu zámorskej NHL Tampa Bay Lightning.

slovakia

left justify in out

Kanaďan predĺžil s majiteľmi zmluvu o ďalšie štyri roky, doterajšia dohoda stratí platnosť po budúcej sezóne. Pod manažérskou taktovkou Yzermana postúpili Lightning do play-off dvakrát zo štyroch sezón, v roku 2011 hrali finále Východnej konferencie. V súčasnosti je Tampa tretia v Atlantickej divízii a má istotu účasti vo vyraďovacej časti.

"Som potešený zo šance pokračovať v procese, ktorý sme začali pred štyrmi rokmi. Chcel by som poďakovať majiteľovi klubu Jeffovi Vinikovi za zverenie zodpovednosti viesť Tampu Bay Lightning," uviedol v tlačovej správe Yzerman, ktorý bol aj generálnym manažérom kanadskej hokejovej reprezentácie na zimných olympijských hrách 2010 a 2014. Vo Vancouveri i v Soči triumfovali ním zostavené tímy. 

 

Yzerman bol 27 rokov členom organizácie Detroitu Red Wings, najskôr ako hráč a potom ako funkcionár. Člen Siene slávy je šiestym najproduktívnejším hráčom histórie NHL s 1755 bodmi, trikrát ako hráč (1997, 1998 a 2002) a raz ako člen realizačného tímu (2008) dvíhal nad hlavu Stanleyho pohár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies