NHL: Koučovi Detroitu nevyšiel pokus, s výkonom formácie bol napriek prehre spokojný

NETKY.SK • 22 Október 2015, 11:54 • 2 min
NHL: Koučovi Detroitu nevyšiel pokus, s výkonom formácie bol napriek prehre spokojný

EDMONTON - Tréner hokejistov Detroitu Red Wings Jeff Blashill v snahe zastaviť sériu prehier pomiešal pred duelom NHL na ľade Edmontonu Oilers útočné formácie. Plán mu nevyšiel, pretože "červené krídla" prehrali tretíkrát za sebou (1:3), ale po zápase bol spokojný s výkonom formácie so slovenským útočníkom a jediným strelcom tímu v Edmontone Tomášom Tatarom.

slovakia

left justify in out

Blashill zaradil k centrovi Rileymu Sheahanovi šikovné krídla Gustava Nyquista a Tatara. Mladá formácia kouča výkonom potešila a bola najlepšou hosťujúcou v zápase. Tatar strelil svoj prvý gól v sezóne, Nyquist a Sheahan zaznamenali asistencie. "Boli skvelí," povedal Blashill na adresu otváracej formácie. "Začal som s nimi, pretože viem, že dokážu hneď od úvodu vytvoriť tlak, čo má pozitívny vplyv na tím. A to sa podarilo. Strávili veľa času v útočnom pásme, dali náš jediný gól, odohrali dobrý zápas," dodal Blashill pre detroitnews.com.

 

Tatar strelil v minulej sezóne 29 gólov, ale teraz si na svoj prvý zásah musel počkať. Skóroval až vo svojom šiestom zápase, keď si šikovne počkal na odrazený puk po Nyquistovej strele a blafákom na bekhend prekonal Cama Talbota. "Dobrú prácu odviedol Nyquist, ja som si počkal na dorážku a vyšlo to. V každom zápase sa snažíme vyhrať, ale dnes sme nezačali dobre a boli sme nedôrazní v obrannej fáze. Myslím, že by sme mali viac strieľať, tak ako v tretej tretine, ale vtedy už bolo neskoro," povedal Tatar pre nhl.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies