NHL: Klubových manažérov čakajú rokovania o budúcnosti súťaže

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:26 • 2 min
NHL: Klubových manažérov čakajú rokovania o budúcnosti súťaže

BOCA RATON - Generálni manažéri klubov zámorskej hokejovej NHL majú pred sebou marcové stretnutie, na ktorom plánujú rozobrať niekoľko dôležitých záležitostí.

slovakia

left justify in out

Jednou z nich je diskusia o možných zmenách v systéme žiadostí trénerov o preskúmanie sporných situácií. Kormidelníci tímov majú možnosť požiadať o analýzu videocentrálou, ak nesúhlasia s verdiktom rozhodcov pri dosiahnutí alebo inkasovaní gólu. Ide o situácie, keď podľa ich názoru došlo či nedošlo k nedovolenému bráneniu gólmana či gólu predchádzalo postavenie mimo hry.

 

Aktuálne nastavenie so sebou prinieslo dlhé prestávky, pri ktorých bolo veľmi náročné posúdiť niektoré akcie. V súvislosti s možnými zmenami sa hovorí o pridaní viacerých kamier či dvojminútovom treste pre tím, ktorého požiadavka na preskúmanie nebude úspešná. Podľa štatistiky oficiálneho webu profiligy len približne štvrtina posúdení priniesla zmenu verdiktu arbitrov.

 

Vyskytli sa aj prípady, keď trénerom nešlo ani tak o posúdenie situácie, ako o dostatok času pre svojich zverencov na to, aby si oddýchli po náročnej pasáži duelu. Podľa kouča Toronta Mika Babcocka je nezmysel, keď videoanalýza preukáže "milimetrové" postavenie mimo hry. "Toto pravidlo nie je o milimetroch, ale o niečom úplne inom. Tieto veci by sa nemali riešiť," myslí si Babcock.


Generálni manažéri klubov NHL by mali rozoberať aj nebezpečné zákroky smerované na hlavu hráčov, možnosti úpravy brankárskeho výstroja či analyzovať formát predĺžení s troma korčuliarmi na oboch stranách. Debatovať by sa malo aj o možnom rozšírení súťaže, definitíva by v tomto smere mala padnúť do 1. júna. Riešiť by sa už mohol aj rozširovací draft pre nové mužstvá, ktorý sa naposledy konal v roku 2000. Možnou témou je aj draftová lotéria, aby niektorý z klubov mal menšiu šancu vyberať si nováčika z prvého miesta viackrát po sebe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies