NHL: Kings zmazali dvojgólové straty a vyhrali v predĺžení

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 12:18 • 2 min
NHL: Kings zmazali dvojgólové straty a vyhrali v predĺžení

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings vyhrali druhý finálový zápas Stanleyho pohára nad New Yorkom Rangers 5:4 po dvojnásobnom predĺžení a v sérii na štyri víťazstvá vedú 2:0.

slovakia

left justify in out

Kings v sobotu prehrávali trikrát o dva góly (0:2, 1:3 i 2:4), ale dokázali vyrovnať a napokon sa tešili z úspechu, keď o výsledku dlhej šachovej partie rozhodol úspešný teč Dustina Browna z 91. min. Kings už v treťom zápase po sebe doťahovali dvojgólové manko súpera a vyhrali ho po predĺžení. Okrem prvého finále s Rangers sa im to podarilo aj v siedmom súboji o konferečný titul s Chicagom.

 

Sobotňajší duel poslal do predĺženia gól Mariána Gáboríka zo 48. min. Pre slovenského útočníka to bol už trinásty presný zásah v tohtoročnom play-off, ktorého je najlepším strelcom. Trenčan sa vo finále presadil prvýkrát. V sobotu odohral Marián Gáborík 28:08 min, bránku Rangers ohrozil štyrikrát. Na jeho konte je jeden plusový bod a na ľade bol aj pri rozhodujúcej akcii zápasu, keď tienil pred Lundqvistom.

 

Podobne ako v prvom stretnutí série začali Rangers aktívne a pálili takmer z každej pozície. Dobrú príležitosť na otvorenie skóre mal hneď v prvých sekundách Rick Nash. Tím z New Yorku hral aj fyzickejšie, čo pocítil po strete s Ryanom McDonaghom na modrej čiare Jeff Carter. Hra mala tempo a prelievala sa zo strany na stranu. V 11. min prestrelil Quicka McDonagh a poslal Rangers do vedenia 1:0. V 19. min stál pri žŕdke nepokrytý Mats Zuccarello a usmernil do siete strieľanú prihrávku od McDonagha - 0:2. Povzbudení jazdci sa tlačili do útoku, Kings vrátil do hry gól Jarreta Stolla po tvrdej strele spomedzi kruhov z 22. min. Brankári Quick a Lundqvist boli veľkými oporami svojich tímov. V 32. min po rýchlom brejku dvoch na jedného sa presadil Martin St. Louis a vrátil Rangers vedenie o dva góly. V 35. min najskôr prestrelil Lundqvista pri presilovke Willie Mitchell, ale o 11 sekúnd bol rozdiel opäť dvojgólový - zaváhanie Quicka potrestal Derek Brassard.

 

Kings vrhli všetky sily do útoku. V 42. min znížili po kontroverznom teči Dwighta Kinga, keď Lundqvist reklamoval bránenie útočiaceho hráča gólmanovi. V 48. min vyrovnal Marián Gáborík, ktorý sa presadil v skrumáži pred bránkou. Odpovedať mohol Brad Richards, ale pred bránkou LA neuspel.

 

Aj druhý zápas muselo rozhodnúť predĺženie, ktoré bolo tentoraz dlhé. V 68. min trafil Chris Kreider iba hornú žŕdku domácej bránky. Hral sa ofenzívny hokej, skóre sa nemenilo ani počas presilových hier. V 82. min urobil Gáborík sťahovačku na obrancu, vystrelil spoza neho, ale Lundqvist bol pozorný. V 91. min pálil od modrej Mitchell, jeho strelu tečoval pred bránkou do siete Brown a rozhodol o osude druhého finále.

V poradí tretí zápas sa hrá v pondelok v New Yorku.

Výsledok sobotňajšieho druhého finále Stanleyho pohára v hokeji (hrá sa na štyri víťazstvá):
Los Angeles Kings - New York Rangers 5:4 po dvojnásobnom predĺžení (0:2, 2:2, 2:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 22. Stoll (Justin Williams, King), 35. W. Mitchell (Voynov, Justin Williams), 42. King (Greene, Justin Williams), 48. GÁBORÍK, 91. D. Brown (W. Mitchell, Kopitar) - 11. McDonagh (Moore), 19. Zuccarello (McDonagh, Brassard), 32. St. Louis (Stepan, Kreider), 35. Brassard (Zuccarello)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: McCauley, O´Halloran - Amell, Kovachik
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 28:08 min, bránku Rangers ohrozil štyrikrát, na jeho konte je jeden plusový bod a jeden gól.

Zostavy:
Los Angeles Kings: Quick - Muzzin, Doughty, Greene, Martinez, Vojnov, W. Mitchell - D. Brown, Kopitar, GÁBORÍK - Toffoli, J. Carter, Pearson - Justin Williams, Stoll, D. King - T. Lewis, M. Richards, Clifford
New York Rangers: H. Lundqvist - Girardi, McDonagh, M. Staal, K. Klein, Stralman, Moore - Kreider, Stepan, Rick Nash - Brassard, Zuccarello, Pouliot - St. Louis, B. Richards, Hagelin - Dorsett , B. Boyle, D. Moore




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies