NHL: Johnson, Palát a MacKinnon nominovaní na zisk Calderovej trofeje

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 18:47 • 2 min
NHL: Johnson, Palát a MacKinnon nominovaní na zisk Calderovej trofeje

NEW YORK - Hokejoví útočníci Tyler Johnson, Ondřej Palát a Nathan MacKinnon sú trojicou finalistov nominovaných na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika sezóny v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Víťaz hlasovania členov Asociácie profesionálnych hokejových novinárov bude známy 24. júna, keď sa uskutoční slávnostné udeľovanie individuálnych ocenení za uplynulú sezónu.
     

Coloradský center MacKinnon bol najproduktívnejším nováčikom v uplynulej základnej časti NHL. V 82 dueloch zaznamenal iba 18-ročný útočník 24 gólov a 39 asistencií. Jednotka vlaňajšieho draftu začiatkom roku prekonala rekord legendárneho Wayna Gretzkého, keď dokázala bodovať v trinástich po sebe idúcich zápasoch.
     

Stredný útočník Tampy Bay Johnson bol spolu s MacKinnonom najlepším strelcom medzi "prvoročiakmi", keď vo svojej premiérovej sezóne medzi profesionálmi dokázal skórovať 24-krát. Päť gólov z toho zaznamenal v oslabení, päť pridal v presilových hrách a stal sa prvým nováčikom od sezóny 1975/76, ktorému sa takéto "double" podarilo. Johnson bol zároveň najvyťaženejším nováčikom v počte na ľade strávených minút (1540:20 min).
     

Jeho klubový spoluhráč Palát bol druhý v kanadskom bodovaní nováčikov. Odchovanec vítkovického hokeja pridal k 23 gólom aj 36 asistencií. Iba o tri body tak zaostal za klubovým nováčikovským rekordom Brada Richardsa zo sezóny 2000/01. Palátovi sa darilo najmä po Novom roku, keď v 42 stretnutiach datovaných od 1. januára 2014 zaznamenal 17 gólov a 27 asistencií. Medzi "prvoročiakmi" triumfoval aj v hodnotení plus-mínus bodov (+32).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies