NHL: Hossa dvakrát asistoval, Chicago začalo víťazne sériu s LA

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 07:15 • 2 min
NHL: Hossa dvakrát asistoval, Chicago začalo víťazne sériu s LA

CHICAGO - Hokejisti Chicaga vstúpili víťazne do finálovej série Západnej konferencie NHL, keď si v nedeľu na svojom ľade poradili s Los Angeles 3:1.

slovakia

left justify in out

Rozhodujúci gól strelil za stavu 1:1 v 32. min obranca Duncan Keith. Slovák Marián Hossa pomohol tímu k výhre dvoma asistenciami. Najskôr prihrával v 15. min pri presilovke na úvodný presný zásah Brandona Saada a potom v 57. min sa dostal do prečíslenia a presne prihral Jonathanovi Toewsovi, ktorý pridal poistku na 3:1. Medzitým vyrovnal Tyler Toffoli v úvode druhej tretiny na 1:1 a potom skončila za Jonathanom Quickom tečovaná strela Keitha.

 

Chicago a Los Angeles sú vo vzájomnom konferenčnom finále druhý rok po sebe, vlani uspeli Blackhawks 4:1 na zápasy. V nedeľu ich podržal Corey Crawford, ktorý mal 25 úspešných zákrokov. Hráči Kings boli aktívni najmä v druhej tretine, ktorú vyhrali na strely 17:6, ale dostavil sa len jeden úspech. Marián Hossa odohral celkovo 17:40 min, v štatistikách pri jeho mene svietia dve asistencie, jeden plusový bod a tri strely. Michal Handzuš mal šesťdesiatpercentnú úspešnosť na vhadzovaniach, na ľade strávil 17:26 min a rozdal tri bodyčeky. Takmer podobnú minutáž ako krajania mal na opačnej strane Marián Gáborík, najlepší strelec play-off ohrozil bránku Blackhawks trikrát. 

Výsledok nedeľňajšieho prvého finále Západnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 
Chicago - Los Angeles 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) - stav série: 1:0 
Góly: 15. Saad (Leddy, MARIÁN HOSSA), 32. Keith (Saad, Kruger), 57. Toews (Oduya, MARIÁN HOSSA) - 25. Toffoli (Pearson, J. Carter) 
Marián Hossa odohral 17:40 min, mal 2 asistencie, 1 plusový bod, 3 strely, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 17:26 min, mal rozdal 3 bodyčeky a mal 60-percentnú úspešnosť na vhadzovaniach, Marián Gáborík (LA) odohral 17:47 min, mal 1 mínusový bod, 3 strely.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies