NHL: Handzuš v predĺžení zachránil Chicago!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 07:05 • 2 min
NHL: Handzuš v predĺžení zachránil Chicago!

CHICAGO - Gól slovenského útočníka Michala Handzuša v tretej minúte druhého predĺženia rozhodol o tom, že hokejisti Chicaga stále ešte majú šancu na obhajobu Stanleyho pohára.

slovakia

left justify in out

V piatom zápase finále Západnej konferencie zvíťazilo Chicago na domácom ľade nad Los Angeles 5:4 po dvojnásobnom predĺžení a znížilo stav série na 2:3. Šiesty duel odohrajú v piatok 30. mája v Los Angeles.

Rozhodujúci moment vyrovnaného stretnutia prišiel v 83. min, keď Brandon Saad presnou prihrávkou našiel pred bránkou hostí korčuľujúceho Handzuša. Skúsený 37-ročný slovenský útočník bekhendovým blafákom oklamal Jonathana Quicka v bránke hostí a poslal puk za jeho chrbát. Handzuš na poste centra v treťom útoku Blackhawks odohral len 14:30 min a gólová strela bola jeho jedinou v celom stretnutí. Aj vďaka nej sa stal treťou hviezdou stretnutia. V celom play-off má defenzívny stredný útočník na konte dva góly a jednu asistenciu. Jeho krajan Marián Hossa odohral na krídle prvého útoku 25:48 min, ale ani jeden z jeho 6 streleckých pokusov sa neujal. 

V tíme hostí opäť bodoval Marián Gáborík. Krídelník prvého útoku Kings v 14. min znížil náskok domácich na 3:2 a v 32. min asistoval pri góle Dustina Browna na 3:3. Zápas ukončil s dvomi plusovými bodmi. Gáborík vylepšil svoju produktivitu v play-off na 11 gólov a 7 asistencií. Je stále lídrom medzi kanoniermi a v tabuľke produktivity mu patrí 3. priečka. Na čele je Gáboríkov kolega z útoku Anže Kopitar s 23 bodmi. 

Finále play-off Západnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 


Chicago - Los Angeles 5:4 po dvojnásobnom predĺžení (3:2, 0:2, 1:0 - 0:0, 1:0) - stav série: 2:3 
Góly: 2. Seabrook (Toews, P. Kane), 4. Oduya (P. Kane, Shaw), 12. Saad (Shaw, P. Kane), 42. B. Smith (Saad, Oduya), 83. HANDZUŠ (Saad, P. Kane) - 10. Stoll (King), 14. GÁBORÍK (Kopitar, D. Brown), 32. D. Brown (GÁBORÍK), 34. Pearson (J. Carter, M. Richards) 
Marián Hossa odohral 25:48 min, 6 striel na bránku a 1 mínusový bod, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 14:30 min, víťazný gól, 1 strela, 2 zblokované strely a 27% úspešnosť na vhadzovaní (4 z 15) - 3. hviezda zápasu - Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 24:19 min, 1 gól, 1 zblokovaná strela, 2 plusové body

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies