NHL: Halák vychytal štvrté čisté konto v sezóne, Tatar spečatil triumf Detroitu

NETKY.SK • 14 Január 2015, 07:22 • 2 min
NHL: Halák vychytal štvrté čisté konto v sezóne, Tatar spečatil triumf Detroitu

NEW YORK - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bol v noci na stredu hlavným strojcom triumfu New Yorku Islanders v zápase zámorskej NHL na ľade NY Rangers (3:0).

slovakia

left justify in out

V mestskom derby kryl všetkých 27 striel domácich hráčov a zaznamenal štvrté čisté konto v sezóne, už 34. v profiligovej kariére. Po záverečnej siréne ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Aj jeho zásluhou si tak "ostrovania" naďalej držia vedúce postavenie v tabuľke Východnej konferencie.
      

Halák dosiahol 23. víťazstvo v aktuálnom ročníku a delí sa s Dánom Frederikom Andersenom (Anaheim) o druhú pozíciu medzi ligovými brankármi v počte výhier. Lepšie ja na tom iba Pekka Rinne z Nashvillu s 29 triumfami. Celkovo si 29-ročný Halák pripísal už 167. víťazstvo v kariére v základnej časti, čím sa v historických tabuľkách vyrovnal na 97. priečke bývalému kanadskému brankárovi a neskôr trénerovi slovenskej reprezentácie Glenovi Hanlonovi.
      

Zo šiestich slovenských hokejistov, ktorí zasiahli v noci na stredu do hry, sa bodovo presadil iba Tomáš Tatar. Útočník Detroitu svojím gólom spečatil triumf Red Wings 3:1 na ľade Buffala. Pre 24-ročného krídelníka to bol už 17. presný zásah v tejto sezóne.
      
Výsledky NHL:
Boston - Tampa Bay 4:3

Buffalo - Detroit 1:3 /TATAR za hostí 1+0/

 

 

Carolina - Colorado 3:2 pp a sn

NY Rangers - NY Islanders 0:3 /HALÁK za hostí 27 úspešných zákrokov, vychytal 4. čisté konto v sezóne/

 

 

Pittsburgh - Minnesota 7:2

Nashville - Vancouver 5:1

St. Louis - Edmonton 4:2

Winnipeg - Florida 8:2

Dallas - Ottawa 5:4

Arizona - San Jose 2:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies