NHL: Detroit vykúpi Tootooa zo zmluvy, nepočíta ani s Bertuzzim a Samuelssonom

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 10:59 • 2 min
NHL: Detroit vykúpi Tootooa zo zmluvy, nepočíta ani s Bertuzzim a Samuelssonom

DETROIT - Zámorský hokejový klub Detroit Red Wings už v novej sezóne NHL nepočíta s niekoľkými veteránmi. Generálny manažér "červených krídiel" Ken Holland potvrdil, že neponúkne nové zmluvy útočníkom Toddovi Bertuzzimu ani Mikaelovi Samuelssonovi.

slovakia

left justify in out

Podľa zámorských médií opustí kabínu Detroitu aj Jordin Tootoo, ktorého Red Wings v stredu umiestnili na listinu nechránených hráčov. Ak si ho z nej žiadny iný klub nestiahne, vykúpia 31-ročného Eskimáka zo zmluvy.

 

Produktivita všetkých troch hráčov v uplynulých rokoch klesala. Tridsaťdeväťročný Bertuzzi odohral v skončenej sezóne za Red Wings 57 zápasov, v ktorých si pripísal 16 bodov, o dva roky mladší Samuelsson mal bilanciu 26 duelov a tri kanadské body. Tootoo strávil väčšinu ročníka na farme v AHL, v drese Detroitu zaznamenal iba jednu asistenciu počas 11 zápasov. V zmluve mu zostával platný ešte jeden rok, v ktorom mal zarobiť 1,9 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies