NHL: Colorado zastavilo Černákovú Tampu a po 21 rokoch získalo Stanley Cup

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 12:20 • 2 min
NHL: Colorado zastavilo Černákovú Tampu a po 21 rokoch získalo Stanley Cup

TAMPA – Hokejisti Colorada Avalanche získali tretíkrát v histórii Stanleyho pohár. V šiestom dueli finále play off NHL zvíťazili v noci na pondelok na ľade Tampy Bay Lightning 2:1 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy.

slovakia

left justify in out

Colorado naposledy vyhralo Stanley Cup v roku 2001

 

Tampa viedla v 6. finálovom zápase od 4. minúty zásluhou kapitána Stevena Stamkosa, no Colorado dokázalo skóre otočiť. V 22. minúte vyrovnal Nathan MacKinnon a v 33. minúte strelil druhý gól "lavín" Fín Artturi Lehkonen. Tím z Denveru tesný náskok ubránil a mohol sa tešiť z majstrovskej trofeje, svojej prvej od roku 2001. Colorado všetky tri účasti vo finále premenilo na zisk pohára, prvýkrát triumfovalo v roku 1996.

 

Hrdinom šiesteho finálového duelu bol MacKinnon, ktorý jeden gól dal a pri druhom asistoval. „Neuveriteľné. Je to niečo šialené," radoval sa po zisku pohára 26-ročný center. „Nemôžem sa dočkať momentu, keď vyobjímam svoju rodinu. Nedá sa slovami opísať, čo prežívam. Je to niečo neuveriteľné vidieť týchto chalanov tak tvrdo bojovať. Ťažko sa mi hľadajú slová, je to neskutočné."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)

 

Oporou Avalanche bol brankár Darcy Kuemper, ktorý sa blysol 22 úspešnými zákrokmi. Ako prvý zdvihol nad hlavu majstrovský pohár kapitán Colorada Gabriel Landeskog, po ňom nasledovali veteráni Erik Johnson a Andrew Cogliano.

 

„Vyše 20 rokov sme čakali, s námahou pracovali a snívali o tomto momente. Konečne sme zožali ovocie po rokoch tvrdej driny," nechal sa počuť Landeskog. „Tento tím je úžasný - od fyzioterapeutov cez naše manželky, fanúšikov a každého, kto pracuje v našej Ball Arene. Je to neuveriteľné," citoval švédskeho krídelníka oficiálny web profiligy. Colorado ukončilo všetky štyri víťazné série vonku, na súperových ľadoch mali hráči Avalanche bilanciu 9-1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)

 

Colorado detronizovalo dvojnásobného obhajcu trofeje. Hoci sa hráčom Tampy nepodarilo získať majstrovský hetrik, majú byť na čo hrdí. Trikrát za sebou hrali vo finále play off, čo sa im podarilo ako prvému tímu v ére platových stropov.

 

„Neustále sme tlačili, nevzdávali sme sa a všetci na ľade odvádzali maximum. Je to ťažké, pretože sme išli na dno síl," povedal kapitán "bleskov" Stamkos. Naposledy získali Stanleyho pohár trikrát za sebou hokejisti New Yorku Islanders v rokoch 1980-1983.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona