NHL: Černák prispel asistenciou k triumfu Tampy, Winnipeg prehral v San Jose

NETKY.SK • 29 Marec 2023, 9:15 • 2 min
NHL: Černák prispel asistenciou k triumfu Tampy, Winnipeg prehral v San Jose

NEW YORK - Hokejisti Tampy Bay Lightning vyhrali v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Caroliny 4:0. V drese hostí si pripísal asistenciu slovenský obranca Erik Černák, jeho spoluhráč Andrej Vasilevskij chytil všetkých 31 striel domácich a zaznamenal 31. čisté konto v kariére. Slovenský obranca odohral 19:33 minút, okrem asistencie si pripísal plusový bod, tri bodyčeky a na bránku vyslal jednu strelu.

slovakia

left justify in out

V bránke Nashvillu zažiaril Juuse Saros, ktorý predviedol 35 úspešných zákrokov. Jeho tím uspel na ľade lídra súťaže Bostonu 2:1. Sarosovi prekazil shutout David Pastrňák dve sekundy pred koncom zápasu. Bruins prerušili sedemzápasovú sériu výhier a nevyužili prvú šancu získať Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti.

 

img

 

Detroit zdolal doma Pittsburgh 7:4, v drese "červených krídiel" sa blysol David Perron, ktorý zaznamenal hetrik. Dylan Larkin spečatil triumf gólom do prázdnej bránky a pridal aj dve asistencie. Po dve asistencie nazbierali Moritz Seider, Jordan Oesterle a Pius Suter. Trest si vyslúžil domáci tréner Derek Lalonde, ktorého vykázali zo striedačky v druhej tretine za protesty proti rozhodnutiu arbitrov.

 

Edmonton zvíťazil vo Vegas tiež 7:4, Leon Draisaitl (1+1) a Connor MacDavid (0+3) predĺžili svoje bodové šnúry na 10, resp. na 9 zápasov. Najviac sa však darilo Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi, ktorý si pripísal 5 bodov za gól a 4 asistencie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona