Z ruín výcvikového strediska v Afganistane vytiahli zatiaľ 65 tiel

NETKY.SK • 22 Január 2019, 10:43 • 2 min
Z ruín výcvikového strediska v Afganistane vytiahli zatiaľ 65 tiel

KÁBUL - Šesťdesiatpäť tiel, taký je momentálne nahlásený počet obetí, ktoré vytiahli z ruín výcvikového strediska provládnych milícií v afganskej provincii Vardak, ktoré sa počas včerajších hodín stalo terčom útoku Talibanu. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na Muhammada Sardára Bachjárího, zástupcu šéfa miestnej provinčnej rady.

slovakia

left justify in out

Obetí však môže byť oveľa viac - aj do 130, uviedol podľa agentúry DPA Bachjárí, podľa ktorého afganské úrady taja naozajstný počet mŕtvych. Do hlavnej budovy na základni, ktorú spravuje tajná služba, vrazil autom samovražedný atentátnik a povstalci spustili paľbu. Budova sa po explózii zrútila, čo pravdepodobne prispelo k veľkému počtu obetí.

 

 

K zodpovednosti za útok sa prostredníctvom svojho hovorcu Zabíhulláha Mudžáhida prihlásilo hnutieTaliban. Afganské jednotky podľa hovorcu ministerstva vnútra Nasrata Rahímího usmrtili najmenej dvoch bojovníkov tejto teroristickej skupiny.

 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies