NHL: Budaj vychytal ďalšie víťazstvo, prekonal ho len Ovečkin

NETKY.SK • 23 November 2013, 11:19 • 2 min
NHL: Budaj vychytal ďalšie víťazstvo, prekonal ho len Ovečkin

NEW YORK - V piatkových dueloch zámorskej hokejovej NHL sa brankárovi Petrovi Budajovi podarilo vychytať víťazstvo tímu Montreal Canadiens 3:2 na ľade Washingtonu.

slovakia

left justify in out

Na 31-ročného Banskobystričana vyslali domáci dovedna 27 striel a za jeho chrbát prenikli iba dva pokusy Alexandra Ovečkina v 20. a 53. min, v prvom prípade v presilovke Capitals. Keďže hosťujúci Habs si v I. tretine vypracovali až trojgólový náskok, z hlavného mesta USA odchádzajú s plným bodovým ziskom. Pre Budaja to bol štvrtý víťazný zápas pri piatom štarte v tejto sezóne, v štatistikách má výborný priemer 1,58 inkasovaného gólu na jeden duel a úspešnosť zásahov 94,2 percenta. V posledných minútach duelu pri tlaku súpera sa musel slovenský gólman na chvíľu zaobísť bez hokejky, ktorá mu vypadla pri skrumáži pred jeho bránkou. S pomocou betónov však zneškodnil nepríjemnú strelu zblízka v podaní Martina Erata a zachránil Montreal od predĺženia. "Bez hokejky sa brankár cíti ako nahý. Súper mal vtedy niekoľko striel, no moji spoluhráči vedeli, že som prišiel o hokejku a vynikajúco blokovali pokusy Washingtonu," povedal po zápase Peter Budaj. Duel vo Washingtone sledovala naživo hokejová legenda Wayne Gretzky.

V ďalších štyroch zápasoch uspeli domáce mužstvá. Sidney Crosby zariadil triumf Pittsburghu 4:3, keď 76 sekúnd pred treťou sirénou svojim 250. gólom v NHL definitívne zlomil odpor hráčov NY Islanders. Pri prvom góle Penguins zaznamenal Kanaďan aj asistenciu a upevnil si pozíciu na čele produktivity celej súťaže. "V tomto súboji sme si vytvorili mnoho šancí, ale nepremieňali sme ich. Tento duel nám veľmi nevyšiel. Mali sme súper zlomiť omnoho skôr," povedal po súboji Crosby. Hviezdou zápasu sa stal Chris Kunitz, ktorý sa na víťazstve "tučniakov" podieľal dvoma presnými zásahmi a pridal aj jednu gólovú prihrávku. 

Vyrovnaný duel medzi Calgary a Floridou rozhodli až nájazdy, v šiestej sérii zariadil druhý bod pre Flames Sean Monahan. "Museli sme siahnuť na dno našich síl. Snažíme sa urobiť všetko pre to, aby sme zbierali body. Potrebujeme víťazstvá," poznamenal po súboji autor rozhodujúceho nájazdu. Za Panthers nenastúpil slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý nedohral štvrtkový zápas proti Edmontonu. Tridsaťjedenročný ilavský rodák sa zranil pri kolízii v rohu klziska s útočníkom domáceho tímu Boydom Gordonom už do diania nezasiahol. Kopecký zrejme utrpel zranenie zápästia. 

Necelých šesť sekúnd pred koncom predĺženia sa o triumf Anaheimu nad Tampou Bay postaral Ryan Getzlaf, ktorý poslal puk za brankára Bena Bishopa a bol to jediný gól tohto stretnutia. Za hostí absolvoval 17:14 min útočník Richard Pánik, ale pripísal si len jednu strelu a jednu "mínusku". "V dnešnom zápase previedli obaja brankári vynikajúci výkon. Všetci sme veľmi vďační za toto víťazstvo," povedal Getzlaf, pre ktorého to bol už trinásty presný zásah v tejto sezóne, z toho piaty víťazný. Tampa premiérovo neuspela v ročníku 2013/2014 mimo riadneho hracie času, keď predtým zaznamenala v predĺžení či nájazdoch šesť víťazstiev. 

Na pohodlnom triumfe Vancouveru nad Columbusom 6:2 sa výraznou mierou podpísali súrodenci Sedinovci - Henrik strelil dva góly a Daniel k jednému presnému zásahu pridal dve asistencie. Švédske dvojičky sa tak pričinili pod prerušenie päťzápasovej série prehier v podaní svojho mužstva. Daniel Sedin bodoval po dlhej šesťzápasovej pauze bez gólu či asistencie, táto nepríjemná séria bola jeho najdlhšia v zámorskej kariére. "Šesť zápasov bolo ako večnosť," vydýchol si D. Sedin. Columbusu stále chýba zranený slovenský útočník Marián Gáborík. 

Výsledky piatkových duelov zámorskej hokejovej NHL: 

Washington - Montreal 2:3 (1:3, 0:0, 1:0) 
Góly: 20. Ovečkin (Carlson, Brouwer), 53. Ovečkin (Carlson, Grabovskij) - 9. Moen (Bournival, R. White), 12. Desharnais (Gorges, A. Markov), 14. Briere (Gorges, Jemelin) 
Peter Budaj (Montreal) odchytal celý duel a zneškodnil 25 striel súpera 

Pittsburgh - New York Islanders 4:3 (2:0, 1:3, 1:0) 
Góly: 5. Kunitz (Crosby, Malkin), 8. Kunitz (Neal, P. Martin), 27. Malkin (Neal, J. Jokinen), 59. Crosby (Pascal Dupuis, Kunitz) - 22. Vanek (Okposo, Martínek), 32. A. MacDonald (Cizikas), 33. Vanek (Okposo, Tavares) 

Calgary - Florida 4:3 po sam. nájazdoch (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0, 1:0) 
Góly: 29. Colborne (D. Jones), 33. Bärtschi (D. Jones, Backlund), 47. B. Jones (Bouma, Backlund), rozhodujúci sam. nájazd Monahan - 16. T. Gilbert (Bjugstad), 48. J. Hayes, 55. Goc (Bergenheim, Gomez) 

Vancouver - Columbus 6:2 (1:1, 3:0, 2:1) 
Góly: 20. D. Sedin (Edler), 33. Z. Kassian (Richardson, Stanton), 34. H. Sedin (D. Sedin, Kesler), 35. Edler (Higgins, Mike Santorelli), 50. H. Sedin (D. Sedin, Stanton), 60. Welsh (Stanton, Weise) - 3. Calvert (Chaput), 57. Anisimov (Umberger, D. Savard) 

Anaheim - Tampa Bay 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0) 
Gól: 65. Getzlaf 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies