Neznámi útočníci strieľali na konvoj vodcu tureckej opozície Kemala Kiličdarogla

NETKY.SK • 25 August 2016, 15:11 • 2 min
Neznámi útočníci strieľali na konvoj vodcu tureckej opozície Kemala Kiličdarogla

ANKARA - Neznámi militanti spustili dnes paľbu na konvoj, v ktorom sa nachádzalo aj vozidlo predsedu tureckej opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP) Kemala Kiličdarogla.

slovakia

left justify in out

Pri útoku, ku ktorému došlo na severovýchode Turecka, utrpeli zranenia traja príslušníci tureckých bezpečnostných síl. Informovala o tom spravodajská televízia CNN Türk.

 

K incidentu došlo dnes ráno, keď konvoj s Kiličdaroglom prechádzal okresom Šavšat v provincii Artvin ležiacej na severovýchode Turecka neďaleko hraníc s Gruzínskom.

 

Podľa prvých správ atentátnici spustili paľbu na príslušníkov bezpečnostných síl v čase, keď sa k miestu útoku blížil konvoj s Kiličdaroglom, pričom traja z nich utrpeli zranenia. Poslanec CHP Eren Erdem uviedol, že pri útoku nebol zranený nikto z Kiličdaroglovho sprievodu.

 

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Turecký minister vnútra Efkan Ala však z útoku obvinil Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Republikánska ľudová strana z preventívnych dôvodov zrušila podujatie, ktoré mala v provincii Artvin naplánované.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies