V Sadoch nad Torysou sa po zrážke prevrátil traktor, jeho vodič zahynul

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 10:05 • 2 min
V Sadoch nad Torysou sa po zrážke prevrátil traktor, jeho vodič zahynul

SADY NAD TORYSOU - K tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zomrel 30-ročný vodič traktora, došlo v pondelok (3. 4.) popoludní v obci Sady nad Torysou v časti Zdoba v okrese Košice-okolie. Do traktora pred jedným z rodinných domov podľa doterajších zistení polície pred 14.00 h narazilo osobné vozidlo značky Mazda, ktoré viedla 36-ročná vodička.

slovakia

left justify in out

"Pravdepodobne sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a nedodržala dostatočnú bezpečnú vzdialenosť od pred ňou jazdiaceho poľnohospodárskeho stroja a prednou časťou vozidla narazila do ľavého zadného kolesa traktora značky Zetor," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

Traktor sa po náraze prevrátil kolesami nahor a vodič ostal pod ním zakliesnený. "Žiaľ, zranenia, ktoré vodič pri dopravnej nehode utrpel, boli natoľko vážne a nezlučiteľné so životom, že im na mieste podľahol," konštatovala hovorkyňa. Dychová skúška prítomnosť alkoholu v dychu vodičky nepotvrdila. To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok nebohý vodič poľnohospodárskeho stroja, bude zisťované pri nariadenej pitve.

 

Žene na mieste zadržali vodičský preukaz. Počas dokumentovania dopravnej nehody úsek cesty na nevyhnutne potrebný čas uzavreli. Policajti v prípade začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Kto pri svojej jazde pochybil a akou mierou, je predmetom ďalšieho vyšetrovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies