Po streľbe na juhu Švédska skončili v nemocnici traja ľudia!

NETKY.SK • 3 August 2021, 20:2 • 2 min
Po streľbe na juhu Švédska skončili v nemocnici traja ľudia!

Pri streľbe v meste Kristianstad na juhu Švédska utrpeli zranenia najmenej traja ľudia. Informovala o tom miestna polícia. Podľa švédskych médií zatiaľ v súvislosti s incidentom nezadržali podozrivých.

slovakia

left justify in out

Švédska polícia dostala v utorok popoludní hlásenie o niekoľkých hlasných ranách, ktoré vraj bolo počuť v jednej časti mesta. Krátko na to dorazilo na miesto niekoľko hliadok.


Podľa predbežných informácií odviezli do nemocnice najmenej troch ľudí so strelnými zraneniami, uviedla polícia, podľa ktorej majú muži vo veku 20 a 30 rokov a 60-ročná žena vážne zranenia. Polícia pritom nevylučuje možnosť, že počet ranených sa ešte zvýši.

"V súčasnosti sa snažíme získať celkový prehľad, koľko ľudí je zranených. Na miesto bola privolaná sanitka," citovali noviny Sydsvenskan hovorcu polície Richarda Lundqvista.

 

img


Vyšetrovanie sa v súčasnosti sústreďuje na nájdenie miesta činu, kde sa streľba odohrala, pretože správy o výstreloch prišli z viacerých častí mesta.

Švédske noviny Expressen tvrdia, že jeden alebo viacero páchateľov ušlo z hlavného miesta činu na motorkách. Polícia to však odmietla potvrdiť. Zatiaľ neboli k dispozícii ani informácie o príčine streľby.

 

Škandinávska krajina však čelí nárastu násilia páchaného strelnými zbraňami. Podľa správy tamojšieho úradu na prevenciu kriminality je Švédsko jediná európska krajina, kde od roku 2000 výrazne stúpol výskyt smrteľných strelieb. Hlavnou príčinou je násilná činnosť organizovaných zločineckých gangov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona