Neznáma látka v potoku v Ilave

NETKY.SK • 6 Október 2023, 13:55 • 2 min
Neznáma látka v potoku v Ilave

Dňa piateho októbra, krátko pred siedmou hodinou podvečer bol ohlásený výskyt neznámej látky v Podhradskom potoku v okolí ulice kpt. Nálepku v meste Ilava.

slovakia

left justify in out

 
Na miesto udalosti boli vyslaní štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Dubnice nad Váhom s jedným zásahovým vozidlom. Následne boli na zásah vyslaní aj dvaja hasiči z Trenčína s ekologickým špeciálom.
 
Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že na hladine potoka plávala mastná kvapalina neznámeho pôvodu. Únik bol pozorovaný v dĺžke cca 300 metrov, pričom uniknutá látka sa usadzovala po brehoch potoka a v strede toku sa vytvorili tri škvrny v rozsahu cca 2x2 metre.
 
Príslušníci HaZZ vystrojení brodiacimi čižmami vošli do potoka a pomocou hladinových zberačov nečistôt začali so zberom uniknutej látky. Zachytenú látku vkladali do zberného suda. Na ohraničenie uniknutej látky bol použitý aj sorpčný had.
 
Na miesto udalosti sa postupne dostavili aj pracovníci z inšpekcie životného prostredia, s ktorými hasiči koordinovali ďalšiu činnosť, ako aj príslušníci polície, ktorí zabezpečili odber vzoriek pre ďalšiu expertízu.
 
Po zachytení neznámej látky z hladiny vodného toku bolo miesto udalosti odovzdané príslušníkom polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: srzmsodubnica.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies