Nezamestnanosť podľa Muňka zvýšili aj navrátilci zo zahraničia

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 07:08 • 2 min
Nezamestnanosť podľa Muňka zvýšili aj navrátilci zo zahraničia

BRATISLAVA - Na Slovensku podľa poslanca Dušana Muňka (Smer-SD) prišlo v posledných mesiacoch pre krízu o prácu 9 až 11 tisíc ľudí.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol v rozprave k nezamestnanosti na Slovensku, vyplýva to z údajov Sociálnej poisťovne, ktorej šéfuje. Zvyšní nezamestnaní, ktorí prišli do evidencie úradov práce, sa podľa Muňka vrátili zo zahraničia. "Ak niekto obviňuje vládu, že klesol počet pracovných príležitostí, je to demagógia," povedal. 

Poukázal na to, že vláda Roberta Fica investuje do dopravnej infraštruktúry, čo by mohlo priniesť 16 tisíc pracovných miest. Pri riešení nezamestnanosti Rómov by podľa Muňka mohli pomôcť tzv. sociálne podniky. Tie pilotne zaviedla prvá vláda Roberta Fica. Muňko však priznal, že pri sociálnych podnikoch za ministerky práce Viery Tomanovej "nebolo všetko úplne v poriadku". Poslankyňa Viera Tomanová upozornila, že sociálne podniky sú jediným nástrojom na pomoc dlhodobo nezamestnaným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies