New York prijíma mimoriadne opatrenia na boj proti zločinom v metre

NETKY.SK • 8 Marec 2024, 16:00 • 2 min
New York prijíma mimoriadne opatrenia na boj proti zločinom v metre

NEW YORK - Štát New York prijíma viaceré opatrenia v snahe vyrovnať sa so zločinmi v metre v New Yorku, vrátane nasadenia stoviek členov Národnej gardy.

slovakia

left justify in out

Guvernérka štátu New York Kathy Hochulová v stredu oznámila nasadenie 750 členov Národnej gardy na doplnenie rozšírených kontrol batožiny v oblastiach s vysokou hustotou premávky zo strany newyorského policajného oddelenia (NYPD).

Okrem toho polícia štátu New York a policajné oddelenie Metropolitan Transportation Authority (MTA) vyslali 250 členov presadzovania, aby posilnili toto úsilie.

Hochulová nepovedala, ako dlho bude ďalší personál v metre nasadený, avšak oznámila, že programový návrh zákona, ktorý umožňuje sudcom zakázať ľuďom odsúdeným za napadnutie v rámci systému používať službu MTA.

Okrem toho by sa taktiež uskutočňovali pravidelné stretnutia medzi orgánmi činnými v trestnom konaní, dopravným personálom a okresnými prokurátormi na zlepšenie koordinácie a MTA by urýchlila inštaláciu nových kamier v zákazníckych priestoroch vlakov.

"Ochrana Newyorčanov a ich právo slobodne cestovať v našom metre a autobusoch je najvyššou prioritou. Tých, ktorí páchajú zločiny v našom tranzitnom systéme, berieme na zodpovednosť a budeme pokračovať v spolupráci s našimi orgánmi činnými v trestnom konaní a vládnymi partnermi v tejto dôležitej otázke," povedal okresný prokurátor Manhattanu Alvin Bragg.

Bolo oznámené, že New York City zaviedlo náhodné spätné kontroly s takmer 100 tímami na kontrolu tašiek ako súčasť celkového plánu.

Tranzitná sieť mesta New York bola v januári 2024 svedkom 222 trestných činov, čo je medziročný nárast o 46,1 percenta, hoci počet trestných činov v tranzitnom systéme vo februári klesol na 148 zo 175 v rovnakom období roku 2023, podľa údajov vydaných NYPD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Axios / Getty Images / Gary Hershorn
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies