Nevlastná babka Baracka Obamu získala cenu za pomoc ľuďom ku vzdelaniu

NETKY.SK • 20 November 2014, 07:56 • 2 min
Nevlastná babka Baracka Obamu získala cenu za pomoc ľuďom ku vzdelaniu

NEW YORK - Nevlastná stará mama amerického prezidenta Baracka Obamu získala ocenenie za svoje aktivity v keňskej dedine, kde pomáhala tamojším ľuďom ku vzdelaniu.

slovakia

left justify in out

Ocenenie s názvom "Education Pioneer Award" udelili Sarah Obamovej dnes pri príležitosti osláv Dňa ženského podnikania na pôde OSN, napísala agentúra AP.  Medzi tými, ktorým 94-ročná Keňanka pomohla, sú mladé tehotné dievčatá, siroty po rodičoch, čo zomreli na AIDS, ako aj jej nevlastný syn - otec prezidenta Obamu.
      

Sarah Obamová sa vydala za prezidentovho starého otca. Spomínala na to, ako každý deň vozila Obamovho otca deväť kilometrov na zadnom nosiči bicykla do školy.
      

Cenu jej odovzdala 11-ročná detská herečka nominovaná na Oskara, Quvenzhane Wallis, počas osláv Dňa ženského podnikania, ktorý sa oslavuje po celom svete. Sarah Obamová odcestuje vo štvrtok do Washingtonu, kde by sa pravdepodobne mala stretnúť so svojím vnukom Barackom Obamom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies