Netanjahu: Ofenzívu proti Hamásu ešte zintenzívnime

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 07:43 • 2 min
Netanjahu: Ofenzívu proti Hamásu ešte zintenzívnime

JERUZALEM - Izrael zintenzívni svoju viac než týždňovú ofenzívu proti Hamásu v Gaze. V utorok to oznámil izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak po tom, čo militantné hnutie nesúhlasilo s egyptským návrhom prímeria a namiesto toho pokračovalo v raketovom ostreľovaní Izraela. "Uprednostnili by sme diplomatické riešenie a o to sme sa aj pokúšali, keď sme akceptovali egyptský návrh prímeria, avšak Hamás nám nedal inú voľbu, len rozšíriť a zintenzívniť kampaň proti nim," uviedol Netanjahu v televíznom prejave.


Izraelská armáda tvrdí, že militanti z Gazy vypálili od začiatku prímeria 125 rakiet. 

 

Podľa znenia zverejneného Egyptom, ktorého vláda nemá dobré vzťahy s Hamásom, malo prímerie začať platiť o deviatej ráno miestneho času (8:00 SELČ) a úplný pokoj mal nastať v priebehu 12 hodín. Raketová paľba z Pásma Gazy však pokračovala aj po tomto čase napriek tomu, že Izrael útoky zastavil. Židovský štát preto nálety po šiestich hodinách znovu obnovil. "Izraelské sily opäť útočia," potvrdil v utorok hovorca armády v Jeruzaleme. 

 

Podľa palestínskych predstaviteľov si osemdňová ofenzíva v Gaze vyžiadala už takmer 200 obetí, prvú obeť hlási aj Izrael.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies